KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Music Moves Europe – objavljeni rezultati četiri poziva

19-12-24 MME basic
© Music Moves Europe

Europska komisija od 2018. godine provodi pripremnu akciju „Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent“ kako bi se provela potrebna istraživanja i sufinancirali projekti s ciljem definiranja usmjerene potpore glazbenom sektoru u novom financijskom razdoblju Programa Kreativna Europa od 2021. godine.

 

Objavljeni su rezultati četiri poziva u okviru pripremne akcije Music Moves Europe:

 

1. Cooperation of Small Music Venues
[Poziv 2019] EAC/S17/2019

REZULTATI

Cilj poziva bio je podržati inovativne i održive projekte suradnje između manjih klubova ili manjih klubova i tijela javne uprave kako bi se podizali kapaciteti i razvijala konkurentnost manjih klubova, koji su prepoznati kao ključni faktori zdravog glazbenog ekosistema s pozitivnim učinkom na kulturu, društvo i gospodarstvo.

 

2. Co-Creation and Co-Production
[Poziv 2020] EAC/S18/2019

REZULTATI

Cilj poziva bio je podržati inovativne projekte zajedničkog stvaralaštva ili rezidencijalnih programa za glazbenike i stručnjake u području glazbe, koji istovremeno razvijaju strategije distribucije kako bi se osigurala bolja cirkulacija glazbenih djela.

 

3.Professionalization and Training
 [Poziv 2019] EAC/S21/2019

REZULTATI

Cilj poziva bio je podržati projekte koji ispituju modele usavršavanja mladih glazbenika i stručnjaka u području glazbe po pitanju razvoja njihovih poslovnih vještina, kako bi se osiguralo podizanje kapaciteta čitavog sektora, odnosno razvoja karijera u sektoru.

 

4. Music Education and Learning
[Poziv 2020] EAC/S53/2019

REZULTATI

Cilj poziva bio je podržati inovativne projekte koji povezuju glazbu i obrazovanje, odnosno projekte suradnje između ta dva sektora.

 

U  kategoriji Music Moves Europe: Cooperation of Small Music Venues potporu je kao dio konzorcija ostvarilo Udruženje za razvoj kulture "URK". Ovim putem im čestitamo!

 

Još nisu objavljeni rezultati za natječaje: