KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Preparatory Action Music Moves Europe: Boosting European Music Diversity and Talent: CO-CREATION and CO-PRODUCTION scheme for the music sector

19-12-24 MME basic
© Music Moves Europe
Ovim Pozivom na dostavu prijedloga identificirat će se i podržati najmanje 10 inovativnih i održivih pilot projekata zajedničkih produkcija i zajedničkog stvaranja (co-production / co-creation).

Prijedlogom Europske komisije za budući program Kreativna Europa nakon 2020. godine predviđa se uspostavljanje sektorske potpore glazbi kao novi doprinos glazbenom sektoru uz već postojeće mogućnosti sufinanciranja kroz kategorije potpora za Europske projekte suradnje, Europske mreže i Europske platforme. Općenito govoreći, takva bi sektorska potpora bila usmjerena na promicanje europske raznolikosti i talenata, kompetitivnost glazbenog sektora te poboljšani pristup građana glazbi i njenoj raznovrsnosti.

Pripremnom mjerom „Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent“ nastoji se otvoriti put ka uspostavljanju takve sektorske potpore.

 

Ovim Pozivom na dostavu prijedloga identificirat će se i podržati najmanje 10 inovativnih i održivih pilot projekata koji predlažu program za zajedničku produkciju i stvaranje (co-production / co-creation). Pilot projekti bit će namijenjeni skladateljima i glazbenicima te nositi Europsku dodanu vrijednost kako bi poticali razvoj europskog glazbenog repertoara. Fokus projekata trebao bi biti na povezivanju skladatelja i glazbenika različitih državljanstava i porijekla, a s ciljem stvaranja raznolikog okruženja za učenje koje će njegovati kreativnosti i poticati na međusobno učenje. Projekti bi se također trebali usmjeriti na umjetnike na početku karijere. Projektni prijedlozi moraju imati jasno definirane učinke, osobito po pitanju promoviranja novo nastalih pjesama s ciljem čim šireg dosega publike.

Konkretnije, traže se prijedlozi organizacija ili ustanova s prethodnim iskustvom u organiziranju i provedbi sličnih programa za co-creation i co-production pojedinaca, a kako bi za ovaj Poziv ponudile takve formate uz naglasak na Europsku dodanu vrijednost. Zadan je i minimum od 20 sudionika/polaznika (skladatelja, glazbenika) programa koliko bi svaki predloženi projekt morao obuhvatiti.

 

Prihvatljivi su prijedlozi u ime:

  • javnih ili privatnih organizacija s pravnom osobnošću (fizičke osobe ne mogu podnijeti prijavu);
  • tijela, organizacija, ustanova koje mogu potkrijepiti relevantnim iskustvom u području glazbe i glazbenog sektora te kapacitete organizacije muzičkih kampova, radionica ili rezidencija usmjerenih na stvaranje novih skladbi.

Prijedlozi se mogu podnositi samostalno ili u ime konzorcija koji čine najmanje 2 partnera.

 

Za ovaj Poziv na dostavu prijedlogu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu €500,000.

Maksimalni iznos potpore po projektu bit će €50.000, odnosno najviše 85% ukupnih troškova.

Ovim Pozivom Komisija predviđa sufinanciranje najmanje 10 projektnih prijedloga i zadržava pravo ne dodijeliti sva osigurana sredstva.

 

Rok za podnošenje prijava je 30. ožujka 2020. godine u 13:00 h (prema Bruxelleskom vremenu).

 

** VAŽNA OBAVIJEST **

Novi rok za podnošenje prijava je 30. travnja 2020. godine u 13.00 h (prema Bruxelleskom vremenu).

 

Sva natječajna dokumentacija dostupna je ovdje. Skrećemo vam pozornost na FAQ rubriku koja će se redovito ažurirati pri dnu te iste web stranice.