KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Dancing Together, Again! Creative Residencies Programme

Dancing Together, Again! Creative Residencies  Programme
Logo © Dancing Together, Again!

Opis projekta

Dancing Together, Again! Creative Residencies Programme je poziv namijenjen umjetnicima, kustosima/producentima i istraživačima te usmjeren na suradnju u razvoju novih praksi za širenje plesa u lokalnim zajednicama. Projekt je usmjeren na razvoj publike i društvenu uključenost. Cilj projekta je stvaranje novih okvira i mreža za dijeljenje i razmjenu ideja, metoda i vizija između europskih zemalja i šire, povećanje svijest i konkurentnosti u području plesnog istraživanja i produkcije te premošćivanje jaza između plesnih profesionalaca i lokalne zajednice. Predložena struktura uvodi polagani pristup plesnoj produkciji i istraživanju te ima za cilj stvoriti modele koji pružaju dovoljno vremena za povezivanje, vježbanje, uranjanje u proces, duboko razumijevanje i analizu.


Kako bi se to postiglo, organizirat će se serija dvogodišnjih trotjednih kreativnih rezidencija u Italiji, Hrvatskoj i Gruziji, okupljajući umjetnika, kustosa/producenta i istraživača iz svake od 4 zemlje sudionice i pozivajući ih na suradnju u različitim disciplinama, te s lokalnim zajednicama – socijalno ugroženima i bolje stojećima, kao i različitim etničkim i vjerskim skupinama, građanima i useljenicima, mladima i starima, osobama s posebnim potrebama i osobama s ograničenim pristupom kulturnim sadržajima. Radovi svih 36 sudionika (performansi, radovi, video zapisi itd.) bit će predstavljeni na kraju 30-mjesečnog projekta u okviru 10-dnevnog festivala u Poljskoj. Cijeli projekt bit će dokumentiran putem videa, online bloga i društvenih medija.


Svi sudionici rezidencija bit će odabrani putem međunarodnog poziva, životopisa i motivacijskog pisma bez obzira na spol, dob, kulturno podrijetlo, obrazovanje ili posebne potrebe. Dobit će okvir: temu, radni prostor, smještaj, stipendije i kontakte s lokalnim zajednicama, te ih zamoliti da taj okvir ispune kreativnim idejama.

Cilj projekta

- Inovacija

Prioriteti

- Publika

- Socijalna uključivost