KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

RE-IMAGINE EUROPE

2017 RE-IMAGINE EUROPE 01
2017 RE-IMAGINE EUROPE 02
2017 RE-IMAGINE EUROPE 03
2017 RE-IMAGINE EUROPE 04
2017 RE-IMAGINE EUROPE 05

Prioriteti

- transnacionalna mobilnost

- razvoj publike

- jačanje kapaciteta: obrazovanje i osposobljavanje

Opis projekta

Re-Imagine Europe je četverogodišnji projekt u kojemu 10 kulturnih institucija i organizacija iz Europe zajedno radi na aktivnostima važnima za društvene i političke promjene s kojima se danas suočavamo.

Porast nacionalizma, klimatske promjene i migracije razjedinjavaju europske zemlje, dok istovremeno tehnološke promjene donose nove načine ponašanja i drastično mijenjaju način na koji komuniciramo i funkcioniramo. Podržan od strane EU programa Kreativna Europa, ovaj projekt obuhvaća umjetničke rezidencije, nove produkcije, radionice i simpozije te koristi umjetnost kao emancipatorsku snagu za istraživanje novih ideja mlade generacije digitalno premreženih Europljana.

Re-Imagine Europe iniciran je od strane organizacije Sonic Acts (NL), a koordinira ga Paradiso (NL) u suradnji s partnerima: Elevate Festival (AT), Lighthouse (UK), Ina GRM (FR), Landmark / Bergen Kunsthall (NO), A4 (SK), Disruption Network Lab (DE), KONTEJNER (HR) i Ràdio Web MACBA (ES).

Cilj projekta

Glavni cilj projekta Re-Imagine Europe jest osnažiti umjetnike, publike, organizacije i kulturne poduzetnike u stvaranju europske zajednice (do)nositelja promjene.

Stečeno iskustvo

Uključivanjem u mrežu organizacija koje sudjeluju u projektu Re-Imagine Europe KONTEJNER je dodatno proširio svoju međunarodnu umreženost i područje djelovanja. Ostvarili smo nove europske suradnje i postavili temelje za njihovu dugoročnost. Realizacijom aktivnosti Re-Imagine Europe proširili smo i produbili svoje djelovanje na području suvremene glazbe i srodnih izričaja. Novim suradnjama ostvarujemo i nove perspektive, a svoje djelovanje na području umjetnosti te u društvenom kontekstu u kojem živimo zajednički promišljamo s novim sugovornicima.