KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Opera Vision

Ero the joker 3
Ero the joker 1

Prioriteti

- razvoj publike

- jačanje kapaciteta: digitalizacija

Opis projekta

Ovaj projekt obuhvaća cijeli niz aktivnosti koje će preko digitalnih sadržaja omogućiti publici online uvid u kazališne premijere. Opera Vision stavlja poseban naglasak na privlačenje i kultiviranje mlade publike u nastajanju, te promicanju europske kulturne baštine i razvoju opere za budućnost. Važna uloga projekta je izgradnja kapaciteta i stručnosti u digitalnoj tehnologiji i isplativim rješenjima za implementaciju sa ciljem širenja operne umjetnosti. Opera HNK u Zagrebu će 6. studenog preko live-streama prenositi uživo izvedbu 'Era s onoga svijeta' Jakova Gotovca.

Cilj projekta

Doprinosi online dostupnosti kazališne sezone prijenosom opera pune duljine i pružaju kontekstualni sadržaj kratkog oblika kako bi opera bila dostupna različitoj publici. Angažira mlađu publiku u suradnji s obrazovnim organizacijama.

Stečeno iskustvo

Povezivanjem s inozemnim opernim institucijama otvara se mogućnost usporedbe umjetničkih pristupa opernim djelima kroz različite produkcije i umjetničke izvedbe, a ujedno otvaraju putevi  za međunarodne razmjene, koprodukcije i sudjelovanja na festivalima. Dostupnost kvalitetnih opernih snimaka  stvara i nove načine promocije repertoarnih opernih djela kroz online kanale kulturnih institucija s kojima zagrebačka Opera surađuje te različitih vrsta servisa, društvenih mreža i mobilnih aplikacija. Na taj se  način operna umjetnost dodatno popularizira i čini pristupačnijom vrlo širokom krugu gledatelja.