KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Future DiverCities - Kreativnost u urbanom kontekstu

1 foto by kontejner
3 foto miran kramar
2 foto katarina zlatec

Prioriteti

- razvoj publike

- jačanje kapaciteta: digitalizacija, novi poslovni model

Opis projekta

Projekt Future DiverCities - Kreativnost u urbanom kontekstu usmjeren je izgradnji i razvoju novog načina razmišljanja i doživljavanja kulture te učvršćivanju društvenih veza putem umjetnosti i kulture smatrajući je stvarnim i opipljivim dijelom Europe koji nas spaja i povezuje. U fokusu projekta nalaze se umjetničke domene glazbe, digitalna i ulična umjetnost. Kombinacijom vrijednosti (uspostavljanje pravednih udjela za autore), metodologija (različiti načini razmišljanja), ljudi (aktivno uključivanje europskih građana, razvoj suradnji i partnerstva) i tehnologije (stvaranje novih platformi i mobilnih aplikacija koje podupiru nezavisne umjetnike), projekt će kroz 4 godine ostvariti 23 lokalna laboratorija, umjetničke rezidencije, javne performanse te kreativne i participativne događaje u svakoj partnerskoj državi.

Cilj projekta

Cilj projekta je upostaviti, razviti i učvrstiti društvene veze u urbanom kontekstu i uz pomoć umjetnosti i kulturnih praksi.

Stečeno iskustvo

Suradnja s partnerima kroz ovaj projekt odvija se na više razina i više tematskih polja, od razvoja novih poslovnih modela i digitalnih alata do kustoskih suradnji i teorije, što projekt čini dinamičnim, opsežnim i relevantnim za puno šire područje našeg djelovanja. Fokus projekta je na novim urbanim zajednicama i radu u nestabilnim, promjenjivim, riskantnim okolnostima, pri čemu upravo kvaliteta partnerske suradnje i rezultati aktivnosti služe kao najbolji primjer pozitivnog utjecaja kulture i kreativnih praksi na suvremeno društvo i život zajednice.