KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Spectrum 2016 - Transnational Light

2016 Sonitus 01
2016 Sonitus 02
2016 Sonitus 03

Prioriteti

- transnacionalna mobilnost

- razvoj publike

- jačanje kapaciteta - obrazovanje i osposbljavanje

Opis projekta

Spectrum je snažna međunarodna platforma koja promiče suradnju unutar svjetlosne umjetnosti. Glavni cilj programa je pozivanje umjetnika iz nekoliko zemalja da prezentiraju radove, uključujući u prezentaciju lokalnu zajednicu u obrazovnoj i participativnoj perspektivi. Specrum16 također se odnosi na obrazovanje i osposobljavanje. Spectrum16 privlači mentore i pruža im okvire unutar kojih mogu prenijeti svoje znanje studentima, povezujući profesionalne i obrazovne sfere. Uz konkretne akcije u školama, sveučilištima ili na terenu, mnogi učenici, studenti i polaznici sudjeluju na radionicama, razgovorima, raspravama ili okruglim stolovima, potičući kritičko razmišljanje o prostoru, svjetlosti i potrošnji energije.

Cilj projekta

Glavni ciljevi projekta su razvijanje publike, olakšana mobilnost umjetnika diljem Europe i promicanjem obrazovne prakse u domeni svjetlosne umjetnosti.

Stečeno iskustvo

Iskustva koja su stečena kroz projekt SPECTRUM16 su nezamjenjiva. Apsolutno sve, počevši od komunikacije pa sve do same provedbe bilo je van svih očekivanja. Osjećalo se zajedništvo i posebna vrsta sigurnosti zbog partnera koji su bili „tu’’ za sve. Kako za ovaj, tako i za sve ostale projekte.