KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Nove forme Mixdoor praksi izvedbenih umjetnosti

Call1
Call4
Event1
Event3

Prioriteti

- transnacionalna mobilnost

- razvoj publike

- jačanje kapaciteta: obrazovanje i osposobljavanje

Opis projekta

Projekt Nove forme Mixdoor praksi izvedbenih umjetnosti kombinirana su interkulturalna inicijativa, suradnja umjetničkih formi, umjetnika i europskih zemalja.

Četiri elementa projekta su: žongliranje i suvremeni cirkus, vertikalni ples, 3D mapping te mobilna sučelje na bazi GPS-a u području kulturnog sektora.

Srž projekta čini izvedbena struktura sastavljena od triju pozornica, s jednom vanjskom i jednom unutarnjom izvedbom, a koje su povezane malim, site-specific događanjima na putu prema kazalištu. 

Cilj projekta

Cilj projekta je unaprijediti forme suvremene umjetnosti, privući ljude sa svih strana svijeta koji se bave raznim vrstama umjetnosti i potaknuti njihovu suradnju.

Stečeno iskustvo

Kroz ovaj projekt hrvatske smo umjetnike upoznali sa elementima korištenja GPS i 3D mapping tehnologije u realizaciji vizualnih elemenata u izvedbenim umjetnostima. Kroz ovaj smo projekt uspjeli kontekstualizirati mali ali rastući broj umjetnika koji djeluju u području novog cirkusa u Hrvatskoj i u vertikalnom plesu, te im omogućiti  kulturnu razmjenu i profesionalno usavršavanje u novim izvedbenim tehnikama i u korištenju novih tehnologija. Projekt je također pomogao da među publikom potaknemo interes za ovakve nove forme interdisciplinarne i interkulturalne umjetničke prakse.