KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Balkan Design Network

Balkan Design Network 4
Balkan Design Network 3
Balkan Design Network 2
Balkan Design Network

Prioriteti

- transnacionalna mobilnost

- jačanje kapaciteta: obrazovanje i osposobljavanje

Opis projekta

Balkanska dizajnerska mreža je inovativna platforma osnovana od strane Miksera iz Beograda, Hrvatskog dizajnerskog društva iz Zagreba i Public Rooma iz Skopja s ciljem artikuliranja i pružanja strateške podrške razvoju i promociji balkanskog dizajna, kako unutar regije tako i na europskoj i međunarodnoj razini.

Cilj projekta

Cilj je podizanje svijesti o važnosti dizajna u procesima društvenog i gospodarskog razvoja te promicanje dizajnerskih vrijednosti šire publike.

Stečeno iskustvo

Projekt BDN predstavlja prvo sudjelovanje Hrvatskog dizajnerskog društva u programu Kreativna Europa, stoga je riječ o izvrsnoj prilici da naučimo kako funkcionira program, s upravljačke i organizacijske strane, kao i sa suradničke strane. Nadalje, kroz suradnju s vanjskim stručnjacima iz zemlje i inozemstva (kroz brojne gostujuće aktivnosti tijekom putovanja izložbe), uspostavljene su nove mreže na kojima možemo planirati nove projekte i suradnju. Ovaj je projekt rezultirao jačanjem već postojećih veza između tri organizacije. Vjerujemo da su projekti poput Balkan Design Networka izvrsne prilike za širenje naše organizacije na međunarodnoj razini jer omogućuju umrežavanje s drugim sličnim organizacijama u regiji. Naš cilj je nastaviti s projektima suradnje sa sličnim organizacijama kako u regiji tako i šire u EU i stvoriti čvrstu mrežu koja će omogućiti nove nastavne i radne mogućnosti i za dizajnere i sve sudionike, kao i za širenje ekonomske i društvene promjene.