KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Future Architecture

2017 FA 01
2017 FA 02
2017 FA 03
2017 FA 04
2017 FA 05
2017 FA gif

Prioriteti

- transnacionalna mobilnost

- razvoj publike

- jačanje kapaciteta: obrazovanje i osposobljavanje

Opis projekta

Future Architecture prva je paneuropska platforma muzeja, festivala i producenta arhitekture, koja približava ideje o budućnosti gradova i arhitekture široj javnosti. Riječ je o uravnoteženom ekosustavu koji povezuje 26 arhitektonskih institucija iz 22 europske zemlje u sklopu složenog europskog arhitektonskog programa. Future Architecture je platforma koja pruža mladim praktičarima i teoretičerima arhitekture mogućnost da progovore – da ih se vidi i čuje.

Cilj projekta

Platforma Future Architecture mijenja same temelje arhitekture u Europi i šire. Njezin je cilj istražiti granice, srušiti zidove, izgraditi nove sustave i formirati nove koalicije.

Stečeno iskustvo

DAI-SAI se unutar platforme Future Architecture istaknuo serijom eksperimentalnih radionica Izdavaštvo-akcija I-II-III, osmišljenih poput site-specific "društvenih koreografija". Program je počeo kao „a-festival“ o novim društveno-političkim imaginarijima u Puli (2017.), a zatim nastavio migrirati po jadranskoj obali, s izdanjima u Šibeniku (2018.) i u Rijeci (2019.). U budućnosti, cilj je da Publishing Acts I-II-III: The Publishing School postane kritička platforma za proizvodnju arhitektonskog znanja.