KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Zamišljeno.Stvoreno.Podijeljeno. /Imagined.Created.Shared. - svečano završno događanje

CLOSER za vijest

Povodom obilježavanja kraja Programa Kreativna Europa (2014-2020), Desk Kreativne Europe - Kultura proteklih mjeseci je provodio kampanju pod nazivom
Zamišljeno.Stvoreno.Podijeljeno. / Imagined.Created.Shared. Kao posljednje u nizu događanja u sklopu kampanje, održat će se svečano završno obilježavanje kraja Programa.

 

Program Kreativna Europa (2014. – 2020.) došao je svom kraju kojeg je Desk Kreativne Europe – ured Kultura obilježio pokretanjem kampanje Zamišljeno.Stvoreno.Podijeljeno.

Kroz sedmogodišnje razdoblje putem Programa je poticana otvorenost, dijalog, dijeljenje znanja i eksponencijalni rast unutar kulturnog i kreativnog sektora, a suradnje i projekti koji su ostvareni zahvaljujući potpori Kreativne Europe zasigurno će ostaviti dugoročan trag na cijelu Hrvatsku. Hrvatske institucije i ustanove su na europskoj razini zajedno s partnerima iz različitih područja kulture gradili nova znanja, vještine, spoznaje, partnerstva i poslovne mogućnosti.

U okviru završne kampanje Desk je organizirao tri online događanja na kojima su sudjelovali zanimljivi gosti i profesionalci u kulturi koji su dijelili svoja znanja i razmišljanja o trenutnim aktualnim pitanjima u području kulture na razini čitave Europe, te je bilo riječi o projektima koji su podržani kroz Program Kreativna Europa. Online događanja tematski su obradila tri prioriteta: mobilnost u kulturi, razvoj publike u kulturi i digitalizaciju u kulturi, a okupila su više od 250 sudionika.

Na društvenim mrežama Deska, u periodu od rujna do prosinca svaki tjedan predstavljani su uspješni projekti koji su sufinancirani u ovom programskom razdoblju, a u kojima sudjeluju partneri iz Hrvatske. Također su izdvojene posebne zanimljivosti iz Programa kroz rubriku „Jeste li znali..?“.

Tijekom trajanja kampanje, nastala je publikacija u kojoj su predstavljene aktivnosti, projekti i inicijative koje su kroz program Kreativna Europa ostvarili hrvatski korisnici. Publikacija pod nazivom KREATIVNA EUROPA (2014. – 2020.): HRVATSKA ISKUSTVA bit će predstavljena na svečanoj završnici koja će se održati 28. travnja 2021. godine s početkom u 11 sati, a koju će uveličati zanimljiv i interaktivan jednosatni program.