KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Zamišljeno. Stvoreno. Podijeljeno.

20-09- ICS 1

Povodom obilježavanja kraja Programa Kreativna Europa (2014-2020), Desk Kreativne Europe - Kultura priprema čitav niz zanimljivosti koje su objedinjene pod sloganom kampanje:

Zamišljeno. Stvoreno. Podijeljeno. / Imagined. Created. Shared.

Ciklus online događanja 

Završna kampanja pokrenuta je na facebook stranicama Creative Europe Desk- Culture Office Croatia gdje će se četvrtkom prezentirati projekti koji su odobreni u okviru Programa, a u kojima sudjeluju hrvatske organizacije i institucije. Tijekom rujna, listopada i studenog naglasak će biti na prioritetima Kreativne Europe: mobilnost, razvoj publike, jačanje kapaciteta o kojima će biti riječi u ciklusu od 3 online događanja. Tako će u rujnu naglasak biti na mobilnosti. Osim što se tijekom rujna obilježava Tjedan mobilnosti, Desk Kultura priprema prvo online događanje upravo na tu temu. U listopadu će tema online događanja bit razvoj publike, a u studenom jačanje kapaciteta s posebnim naglaskom na digitalizaciju. Tijekom pandemije virusa COVID-19 digitalizacija se napokon našla u središtu pozornosti zbog čega će posljednje online događanje biti upravo na tu temu.

Kroz cikluse online događanja prezentirat će se dobre prakse, razgovarat će se s domaćim i međunarodnim stručnjacima i sagledati situacija nakon sedmogodišnje provedbe i podrške programa Kreativna Europa. Bit će to i prilika da svi zainteresirani isprobaju neki digitalni alat, iskuse virtualno vođenje kroz izložbu ili sudjeluju na izravnom javljanju iz različitih dijelova Hrvatske i Europe. Kroz iskustvo primjera iz prošlog sedmogodišnjeg razdoblja zaokružit će se ostvareno, propitati postignuto i promisliti kako poboljšati budući Program. Također, na facebook stranicama objavljivat će se zanimljivosti iz programa pod rubrikom „Jeste li znali..?“, a osim projekata prezentirat će se inicijative, nagrade i priznanja koja su isto dio Programa.

Završetak kampanje 

Kampanja Zamišljeno. Stvoreno. Podijeljeno. završit će svečanim događanjem na kojem će biti prezentirana publikacija koja će predstavljati aktivnosti, projekte, inicijative koje su ostvarene kroz Kreativnu Europu od 2014. – 2020. godine.

Pozivamo vas da nas pratite te do kraja godine s nama uživate u onome što je #Imagined.Created.Shared.!