KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

PARALLEL – europska platforma za fotografiju

Graphic structure of the project
Residency in kaunas parellel artist
Exhibition in lisbon project launch

Prioriteti

- transnacionalna mobilnost

- razvoj publike

- jačanje kapaciteta: obrazovanje i osposobljavanje

Opis projekta

Projekt PARALLEL uključuje suradnju s 18 partnera tijekom 5 godina.Jedan od glavnih ciljeva je provedba godišnjih mentorskih ciklusa za fotografe i kustose te izložbi u partnerima.Cilj je kreiranja platforme za suradnju struka, iniciranje dijaloga, razmjenu znanja, kreiranje prostora za razvoj novih umjetničkih projekata te kroz suradnju pružiti umjetnicima i kustosima priliku za međunarodnu mobilnost, umrežavanje, rad i učenje pod okriljem važnh europskih institucija.Posebnost projekta je u mreži organizacija koje de svojim znanjem i iskustvom izravno raditi na ostvarivanju cilja programa.

Cilj projekta

Cilj je kreiranje platforme za suradnju, iniciranje dijaloga, razmjenu znanja, kreiranje prostora za razvoj novih umjetničkih projekata te pružiti umjetnicima/kustosima priliku za mobilnost, umrežavanje, učenje.

Stečeno iskustvo

Projekt je od iznimnog značaja zbog umrežavanja koje je postignuto i velikog broja zainteresiranih i uključenih mladih umjetnika kojima je ovakav oblik vaninstitucionalne edukacije iznimno bitan za razvijanje umjetničkih ideja i znanja. Organizaciji projekt doprinosi zbog novih suradnji koje se tek pokredu čime hrvatski umjetnici dobivaju na vidljivosti na međunarodnog sceni.