KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

EMAP - European Media Art Platform

Empathy swarm  0001 zorislav sojat katrin hochschuh
Plemenitas sm 0005 workshop filming
Plemenitas sm 0019 workshop
Studio sm 0000 kryten at the studio

Prioriteti

- transnacionalna mobilnost

- razvoj publike

Opis projekta

European Media Art Platform (EMAP) je najveća međunarodna platforma za rezidencije medijskih umjetnika u usponu, a nastala je iz mreže European Media Artists in Residence Exchange (EMARE) koja postoji od 1995. godine. Mrežu čini 11 europskih kulturnih institucija i organizacija koje svake godine, na temelju natječajnog poziva, dodjeljuju sredstva za produkciju radova vrhunskim europskim medijskim umjetnicima u usponu, ulagajući istovremeno u istraživanje, razvoj produkcijskih kapaciteta institucija i organizacija, prezentaciju i distribuciju medijske umjetnosti u Europi.

Cilj projekta

Osnovni cilj projekta je omogućiti europskim umjetnicima kvalitetnu produkciju radova i suradnju na projektima te ojačati suradničke odnose između europskih organizacija koje se bave medijskom umjetnošću.

Stečeno iskustvo

Aktivnostima u mreži EMAP intenzivnije smo se usmjerili prema produkciji kompleksnih radova medijskih umjetnika, ulaganju u razvoj i istraživanje, jačanje vidljivosti medijskih umjetnika u Europi te prezentaciju i distribuciju kvalitetnih medijskih umjetnika u usponu. Suradnja s partnerima je intenzivna i dinamična, a razmjena znanja i iskustava produktivna i kontinuirana.