KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Sufinanciranje Ministarstva kulture hrvatskih organizacija koje sudjeluju u projektima programa Kreativna Europa

MK sufinanciranje

Ministarstvo kulture nastavlja s iznimno uspješnom višegodišnjom praksom sufinanciranja hrvatskih organizacija koje sudjeluju u europskim projektima. Slijedom toga, Ministarstvo kulture je u travnju ove godine izradilo izmjene dosadašnjeg Pravilnika o sufinanciranju projekata odobrenih u okviru programa Europske unije Kreativna Europa – potprogram Kultura, te objavilo novi Pravilnik kojim se podržavaju hrvatski projektni partneri u svim kategorijama programskog natječaja potprograma Kultura – projekti suradnje, književni prijevodi, europske mreže i europske platforme.

Nakon e-Savjetovanja, koje je trajalo od 26. veljače do 28. ožujka 2018. godine, novi Pravilnik je 25. svibnja 2018. godine stupio na snagu.

Temeljem novog Pravilnika podržano je dodatnih 16 projekata u odnosu na Odluku koja je donesena u ožujku ove godine što znači da je u 2018. godini, Ministarstvo kulture ukupno sufinanciralo 45 projekata u iznosu od 1.289.500,00 kuna.

Rezultati novog Natječaja za projekte suradnje očekuju se krajem lipnja kada će biti objavljeni na stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije.

Desk Kreativne Europe stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja, organizaciju radionica i info-dana na temu programa Kreativna Europa.