KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

SAVE THE DATE - Kreativne sinergije: razmjena iskustva i dobrih praksi u susjedstvu

Kreativne sinergije post

U novom ciklusu Kreativnih sinergija Deskovi Kreativne Europe Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske organiziraju zajedničko događaje na kojem će razmjenjivati iskustava i dobre primjere praksi Kreativne Europe u susjedstvu.

 

U prošlom programskom razdoblju Deskovi Kreativne Europe Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske pokrenuli su ciklus događanja pod nazivom Kreativne Sinergije. Zajednička aktivnost pokrenuta je kako bi potaknula umrežavanje partnera i promišljanja projektnih ideja za natječaje u okviru programa Kreativnu Europu.

 

Deskovi Hrvatske Slovenije, Austrije i Mađarske ponovno su udružili snage kako bi potaknuli prekograničnu suradnju i umrežavanje kulturnih dionika, kao i sudjelovanje u novoj generaciji EU programa Kreativna Europa 2021. – 2027.- godine. U prvom dijelu događanja predstavnici Deskova predstavit će rezultate programa Kreativna Europa 2014.–2020., a potom će uspješni korisnici podijelit svoja iskustva i dobre prakse, fokusirajući se na različite aspekte međunarodne suradnje u okviru Kreativne Europe:

  • Kako izgraditi održivo partnerstvo?
  • Kako uspostaviti i razviti odnose s publikom?
  • Kako su zelene prakse dio projektnih aktivnosti?
  • Kako osigurati sufinanciranje međunarodnog projekta iz drugih izvora?
  • Kako iskoristiti blagodati koje omogućuje digitalni pomak?
  • Kako je COVID izazvao međunarodnu kulturnu suradnju?

 

Pozivamo da se pridružite Kreativnim sinergijama 14. svibnja 2021. godine s početkom u 11:00 sati, kako biste saznali koji su najvažniji savjeti i trikovi koje su predložile kulturne organizacije s iskustvom u prekograničnoj kulturnoj suradnji.

 

Kreativne sinergije nadovezuju se na događanje Europske komisije koje će se održati 6. svibnja 2021. pod nazivom „Razmjena praksi u vrijeme COVID-a“.

Kreativne sinergije organiziraju Institut Motovila (CED SI) u suradnji s Austrijskim saveznim ministarstvom obrazovanja, umjetnosti i kulture (CED AT), Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske (CED HR) i neprofitnom organizacijom Kreatív Európa Nonprofit Kft (CED HU).

Organizatori zadržavaju pravo promjene programa.