KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativne sinergije Austrije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije u Grazu!

19-10-03 Graz 01
19-10-03 Graz 02
19-10-03 Graz 03
19-10-03 Graz 04
19-10-03 Graz 05
19-10-03 Graz 06
19-10-03 Graz 07

Desk Kreativne Europe za potprogram Kultura pri Ministarstvu kulture RH u suradnji s Deskovima Kreativne Europe iz Austrije i Slovenije održava ciklus događanja pod nazivom Kreativne sinergije. Nakon slovenskog izdanja održanog u travnju u Ljubljani i hrvatskog izdanja održanog u kolovozu u Varaždinu, austrijsko izdanje Kreativnih sinergija održano je u četvrtak, 03. listopada 2019. godine u Grazu. Timu Deskova koji nose aktivnost Kreativne sinergije (AT, HR, SI) ovom se prilikom pridružio i Desk Kreativne Europe iz Mađarske.

Cjelodnevni program razvijen je u suradnji s Odjelom za kulturu, Europu i međunarodne odnose savezne pokrajine Štajerske i tematskom koordinacijskom točkom za umjetnost i kulturu Saveza Alpe Jadran, a za vrijeme trajanja i u prostorima održavanja umjetničkog festivala steirischer herbst 19.

 

Deskovi Kreativne Europe zajednički su predstavili potprogram Kultura s fokusom na poziv za Potporu za Europske projekte suradnje 2020., budući program Kreativna Europa (2021. – 2027.) te aktualne pilot-akcije kojima se testiraju novi oblici potpore (Music Moves Europe, iPortunus, Creative Innovation Lab).  Slijedio je blok predstavljanja primjera dobre prakse – projekata s potporom potprograma Kultura iz četiri prisutne države. Kao projektni partner iz Hrvatske pozvan je Državni arhiv u Pazinu, koji se predstavio projektom „STORE THE FUTURE – Artists, Memoirs and Civil Rigths for Europe in the Third Millenium“. Hrvatski projektni partneri bili su zastupljeni i kroz izlaganje nezavisne organizacije Pro Progressione iz Mađarske, kojim je predstavljen projekt „Journey to the Beginnings“ u kojem sudjeluje Muzej vučedolske kulture.

 

Program je zaključen šetnjom kroz postav steirischer herbst 19. Svim suradnicima i sudionicima zahvaljujemo na produktivnom danu!

 

Partneri:

Desk Kreativne Europe Austrija

Desk Kreativne Europe Mađarska

Desk Kreativne Europe Slovenija