KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Rezultati natječaja za Europske projekte suradnje – potpora za projekte Europske godine kulturne baštine 2018.

Eych2018 logos pink hr 300
Europski parlament i Vijeće donijeli su 17. svibnja 2017. Odluku o Europskoj godini kulturne baštine 2018. Cilj inicijative je potaknuti ljude na otkrivanje i istraživanje europske kulturne baštine te ojačati osjećaj pripadnosti zajedničkoj europskoj obitelji.

Unutar standardnog poziva za projekte suradnje u potprogramu Kultura, otvorena je dodatna kategorija za potporu projektima (COOP3 – EACEA/35/2017) koji su vezani uz ciljeve Europske godine kulturne baštine 2018. Rok za prijavu projekata bio je 22. studenog 2017. godine.

Izvršna agencija za obrazovanje audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) objavila je rezultate natječaja za sufinanciranje Europskih projekata suradnje - potpora za projekte Europske godine kulturne baštine 2018. Ukupno je izabrano 29 projekata koje će Europska komisija sufinancirati tijekom slijedeće dvije godine, od kojih je čak 7 hrvatskih partnera. Svim hrvatskim kulturnim organizacijama koje su ostvarile zapažen uspjeh na europskoj razini upućujemo iskrene čestitke i želimo nastavak uspješnoga rada.

Ministarstvo kulture nastavlja s praksom sufinanciranja hrvatskih projektnih partnera putem Pravilnika o sufinanciranju projekata odobrenih u okviru programa Europske unije Kreativna Europa – potprogram Kultura, kojim se određuju kriteriji i postupak sufinanciranja projekata odobrenih u okviru programa Kreativna Europa – potprogram Kultura do 2020., a za sve informacije i pitanja o sudjelovanju u Kreativnoj Europi na raspolaganju stoji Služba za Kreativnu Europu.