KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Objavljeni su dobitnici EUMies 2023 za mlade talente

2023 EUMies

Nakon održane izložbe u okviru Venecijanskog bijenale – 18. Međunarodne izložbe arhitekture, Europska komisija i Zaklada Mies van der Rohe proglasili su dobitnike Nagrade EUMies 2023 u kategoriji mladih talenata 29. lipnja 2023. godine. 

 

Na Venecijanskom bijenalu 20. svibnja otvorena je izložba arhitektonskih radova koji su ušli u uži izbor za ovogodišnju Nagradu Europske unije za suvremenu arhitekturu EUMies - Young Talent 2023, a dobitnike nagrade objavio je Georg Häusler (direktor za kulturu, kreativnost i sport DG EAC) na ceremoniji tijekom Dana EUMiea nagrade.  

Dobitnici Nagrade EUMies 2023 u kategoriji mladih talenata su:

  • Laura Hurley sa Fakulteta za inženjerstvo i arhitekturu, SEFS Sveučilišta Cork & Tehnološkog sveučilišta Munster s projektom “Peripheral Cartographies
  • Dinko Jelečević s Arhitektonskog fakulteta Tehničkog sveučilišta u Grazu s projektom “Valter
  • María de la O Molina Pérez-Tomé iz Madridske škole arhitekture Politehničkog sveučilišta u Madridu s projektom “Eden Archipelago

 

O NAGRADI

Kategorija Young Talent sastavni je dio Nagrade Europske unije za suvremenu arhitekturu – Nagrade Mies Van der Rohe (Nagrada EUMies) koja se od 2015. godine dodjeljuje bienalno. Nagradom Young Talent nastoji se podržati i nagraditi mlade talente, nedavno diplomirane arhitekte, urbaniste i krajobrazne arhitekte koji će transformirati naše okruženje i izgraditi okoliš u budućnosti. Nagradu Young Talent organizira Zaklada Mies van der Rohe uz podršku programa Kreativna Europa, u suradnji s Europskim udruženjem za arhitektonsko obrazovanje (EAAE) i Vijećem arhitekata Europe (CE-CAE).

 

Izvor.