KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativni kutak: gost Maša Kolanović

20-10-08 FEKP MAŠA

Desk Kreativne Europe u četvrtak 8. listopada priprema poseban Kreativni kutak za posjetitelje Festivala europske kratke priče!  

 

U okviru ovogodišnjeg izdanja Festivala europske kratke priče, Desk Kreativne Europe je 5. listopada u Rijeci postavio Kreativni kutak – info pult Deska Kreativne Europe – Kultura gdje su posjetitelji mogli doći i saznati nešto više o Programu Kreativna Europa, umrežiti se, povezati s potencijalnim partnerima u kulturi ili saznati na koji način povući sredstva kroz Program.

U četvrtak 8. listopada od 18:30 sati Kreativni kutak bit će postavljen u zagrebačkoj Kinoteci gdje će u ugodnoj i opuštenoj atmosferi ugostiti kreativnu ambasadoricu, spisateljicu i dobitnicu EUPL – nagrade EU za književnost – Mašu Kolanović.

Naša kreativna ambasadorica će uz šalicu kave potpisivati vaše primjerke nagrađivane knjige Poštovani kukci i druge jezive priče za koju je 2020. godine nagrađena Nagradom EU za književnost. Nagrada Europske unije za književnost (European Prize for Literature – EUPL) nagrada je koja prepoznaje nove književne talente diljem Europe i ističe bogatstvo suvremene europske literature, skrećući pozornost na jedinstvenu kulturnu i jezičnu baštinu kontinenta. Nagrada se dodjeljuje autorima iz zemalja koje sudjeluju u programu EU Kreativna Europa, čiji je temeljni cilj potpora kulturnog i kreativnog sektora.

U 19:30 sati na rasporedu zagrebačkog programa FEKP-a u četvrtak u Kinoteci je Ženska pisma i druge jezive priče koji će kroz razgovor, čitanje, poeziju i glazbu ugostiti domaće autorice Luizu Bouharaou i Mašu Kolanović, te pjesnikinje i glazbenice Anu Brnardić i Zrinku Posavec.

Napominjemo da će Maša Kolanović ovom prilikom potpisivati knjige koje sami donesete te da neće biti moguće na licu mjesta kupiti knjigu.

Iz tog razloga, svoj primjerak knjige Poštovani kukci i druge jezive priče potražite u prodavaonicama i dođite na šalicu razgovora!