KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

EACEA INFO SESSION: Cirkulacija europskih književnih djela 2023

INFO SESSION: Cirkulacija europskih književnih djela 2023

Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) u četvrtak, 15. prosinca 2022. u 10:00 sati organizira info session s ciljem predstavljanja Poziva za cirkulaciju europskih književnih djela 2023.

 

Pozivom za cirkulaciju europskih književnih djela podržat će se projekti koji se bave prevođenjem, objavljivanjem, distribucijom i promocijom knjiženih djela. Time se nastoji ojačati transnacionalna cirkulacija i raznolikost europskih književnih djela, potaknuti prevođenje i promociju književnih djela napisanih na manje korištenim jezicima kako bi se povećala njihova cirkulacija na većim tržištima u Europi i šire, razvoj nove publike te jačanje konkurentnosti knjižnog i nakladničkog sektora poticanjem suradnji unutar sektora.

Za ovaj Poziv osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 5.000 000, a njime se nastoji podržati oko 40 projekata. Svaki se projekt mora temeljiti na dobroj uredničkoj i promocijskoj strategiji koja obuhvaća paket od najmanje 5 naslova prevedenih s i na prihvatljive jezike. Rok za predaju projektnih prijedloga je 21. veljače 2023. godine u 17:00 CET.

_________________________________________________________________________________________________

Sve zainteresirane pozivamo da prisustvuju online info sessionu koji je besplatan i održat će se na engleskom jeziku putem Webex platforme.

Info session počinje 15. prosinca 2022. u 10:00, a završava u 12:00 CET.

Info sessionu se možete pridružiti putem ove poveznice, a ovdje možete proučiti više detalja o sudjelovanju.