KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Culture Moves Europe – vrijeme za pitanja

2022 CME slider 11am

Svaki petak održavaju se otvorene sesije Vrijeme za pitanja na kojima možete saznati odgovore na sva pitanja vezana uz novu shemu namijenjenu mobilnosti umjetnika – Culture Moves Europe.

 

Otvorene sesije Vrijeme za pitanja održavaju se svakog petka od 11:00 do 12:00 CET (*osim 11. studenog 2022.) putem ZOOM platforme u organizaciji Goethe instituta, a s ciljem pružanja informacija o trenutno otvorenom pozivu za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca. Za sudjelovanje je potrebna registracija, a link će biti dostavljen je mail nešto prije samog početka sesije.

 

INDIVIDUALNA MOBILNOST UMJETNIKA I KULTURNIH PROFESIONALACA

Trenutno je otvoren poziv za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca koji su stariji od 18 godina te žive i rade u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Cilj poziva je omogućiti umjetnicima i kulturnim profesionalcima da istražuju, stvaraju, spoznaju i povezuju se s međunarodnim partnerima, a moguće je ostvariti potpore za mobilnosti u trajanju od 7 – 60 dana, za individualna ili grupu od max 5 osoba. Poziv je otvoren do 31. svibnja 2023. godine, ali prijave se evaluiraju na mjesečnoj razini stoga je projekte mobilnosti moguće započeti već krajem 2022. godine. Prijavnica se ispunjava i predaje online putem Goethe-Application portala.

 

CULTURE MOVES EUROPE

Culture Moves Europe nova je shema namijenjena mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca programa Kreativna Europa za koju je namijenjen proračun od €21 milijun. Sastoji se od dvije aktivnosti: 1) Individualne mobilnosti i 2) Rezidencija koje do 2025. godine planiraju podijeliti ukupno 7.000  potpora umjetnicima, kulturnim profesionalcima i organizacijama domaćinima svih sektora unutar potprograma Kultura. Culture Moves Europe nastao je nakon uspješne provedbe pilot projekta i-Portunus s ciljem poticanja održive i uključive mobilnosti u kulturnom sektoru. Poziv namijenjen rezidencijama očekuje se početkom 2023., a poziv za mobilnost bit će otvoren svake godine od jeseni do proljeća.