KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Culture Moves Europe – poziv za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca

Culture Moves Europe - Individual Mobility

Otvoren je poziv za prijave na Culture Moves Europe – individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca s rokom za predaju prijava 31. svibnja 2023. godine u 23:59 CEST.

 

Culture Moves Europe je nova permanentna shema mobilnosti financirana kroz program Kreativna Europa, a koju implementira Goethe Institut. Culture Moves Europe će dodjeljivati sredstva umjetnicima, kulturnim profesionalcima i organizacijama domaćinima iz svih sektora unutar potprograma Kultura (arhitektura, dizajn, kulturna baština, modni dizajn, književni prijevodi, glazba, izvedbene i vizualne umjetnosti) te državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Umjetnicima u nastajanju će se posvetiti posebna pozornost.

 

Shema se sastoji od dvije linije djelovanja:

1) Individualna mobilnost za umjetnike i kulturne profesionalce

2) Rezidencije za organizacije domaćine

 

Ovaj poziv namijenjen je umjetnicima i kulturnim profesionalcima.

 

CILJEVI POZIVA

Akcija individualne mobilnosti unutar Culture Moves Europe sheme pruža financijsku potporu kojom se pokrivaju troškovi putovanja (prijevoz, smještaj, itd) za umjetnike i kulturne profesionalce iz država koje sudjeluju u programu Kreativna Europa i žele implementirati projekt s međunarodnim partnerom (organizacijom ili pojedincima) u drugoj državi koja također sudjeluje u programu Kreativna Europa.

 

Shema mobilnosti umjetnicima i kulturnim profesionalcima omogućava da internacionaliziraju svoje aktivnosti i horizonte kroz jedan od sljedećih ciljeva:

Istraživanje – kroz istraživanje europske bogate kulturne baštine

Stvaranje – sukreiranje ili razvijanje umjetničkog sadržaja s umjetnicima i kulturnim profesionalcima iz drugih država

Učenje – sudjelovanje u neformalnom učenju

Povezivanje – razvoj ili učvršćivanje međunarodnih profesionalnih odnosa

 

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI

Prihvatljivi prijavitelji su individualni umjetnici i kulturni profesionalci ili grupe individualaca (od dvije do pet osoba) koji imaju navršenih 18 godina i prijavljeno prebivalište u jednoj od država koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Prijavitelji čije je prebivalište u Ukrajini iznimno imaju mogućnost da se prijave za virtualnu mobilnost.

 

Rok za predaju projektnih prijedloga je 31. svibnja 2023. godine u 23:59 CEST.

Prijava se ispunjava i predaje online putem Goethe-Application portala. Potrebno je izraditi korisnički račun, te zatim ispuniti i predati prijavnicu.

Dokument Poziva možete preuzeti na desnom dijelu ove stranice.

 

Izvor.