KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

WEBINAR: Cirkulacija europskih književnih dijela 2021

21-09-15 webinar LIT gif

Desk Kreativne Europe – ured Kultura najavljuje webinar na kojem će biti predstavljene pojedinosti poziva za Potporu za cirkulaciju europskih književnih dijela 2021.

 

Putem poziva za Cirkulaciju europskih književnih dijela podržati će se projekti koji se bave prevođenjem, objavljivanjem, distribucijom i promocijom knjiženih djela. Riječ je o Pozivu kojim se žali jačati transnacionalne cirkulacije i raznolikosti europskih književnih djela, posebno poticanjem prijevoda s manje korištenih jezika na engleski, njemački, francuski, španjolski (kastiljski) i talijanski; razvijati nove publike za europska književna djela u EU i šire te jačati konkurentnosti knjižnog sektora poticanjem suradnje unutar sektora.

Za ovogodišnji poziv osiguran je ukupan iznos od EUR 5.000 000 koji je namijenjen za tri natječajne kategorije: male, srednje i velike. Nastojat će se podržati oko 40 projekata koji se temelji na zdravoj uredničkoj i promocijskoj strategiji, a koja obuhvaća paket od najmanje 5 prihvatljivih naslova prevedenih s prihvatljivih jezika ili na njih. Natječaj je otvoren 15. lipnja 2021. godine, a rok za predaju projektnih prijedloga je 30. rujna 2021. godine.  

 

Sve zainteresirane pozivamo da prisustvuju webinaru u srijedu 15. rujna 2021. godine od 11:00 -12:30 sati. Webinar će se održati putem ZOOM platforme, a pružit će pregled osnovnih informacija i uvjeta Poziva te proces podnošenja prijava.

Za sudjelovanje na online događanju potrebna je prijava, budući da je broj sudionika ograničen!

 

Prijave su otvorene na linku https://forms.gle/5CgsYrWFjkxQ1rNQ6 do utorka, 14. rujna 2021. godine, nakon čega će svim sudionicima biti poslan e-mail s potvrdom koja sadrži link za događanje.