KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Novinarska partnerstva 2022 - transnational pitching session

2022 JOUR pitch session

EACEA i Deskovi Kreativne Europe udružili su snage u organizaciji online međunarodne pitching sesije za poziv u okviru međusektorskog potprograma – Novinarska partnerstava 2022. 

 

Natječaj za Novinarsko partnerstvo (rok za prijavu 07/09/2022) provodi se u okviru Međusektorskog potprograma Kreativne Europe koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima te djelovanja u sektoru informativnih medija. Unutar specifičnog cilja međusektorskog potprograma je jačanje raznolikog, neovisnog, slobodnog i pluralističkog medijskog okruženja, kvalitetnog novinarstva i medijske pismenosti čime se njeguju sloboda i umjetničko izražavanje, međukulturni dijalog i socijalna uključenost.

Ovaj natječaj, namijenjen je pravnim subjektima koji djeluju u području informativnih medija poput neprofitnih, javnih i privatnih medijskih kuća (uključujući pisane/online medije, radio/podcaste, TV, itd.) ili organizacija koje su usredotočene na medije i informativni sektor (uključujući medijske udruge, nevladine organizacije, novinarske fondove i organizacije za obuku medijskih profesionalca itd.) iz različitih zemalja koje sudjeluju u Programu. Cilj natječaja je potaknuti suradničku poslovnu transformaciju sektora i kolaborativne novinarske projekte, a projektni prijedlozi bi trebali uključivati ​​što je moguće više medija, kako bi bili od koristi što široj europskoj medijskoj zajednici.

 

TRANSNATIONAL PITCHING SESSION

Iz tog razloga, EACEA i Deskovi Kreativne Europe iz različitih zemalja - Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Nizozemska, Portugal, Slovenija, Španjolska i Švedska, udružili su snage u organizaciji zajedničkog online događanja kako bi otvorili prostor potencijalnim prijaviteljima za razvoj europskog sektora informativnih medija.

Međunarodna online pitching sessija održat će se u petak, 1. srpnja 2022 godine, od 10 do 13 sati CET putem digitalne platforme ZOOM čiji će domaćin biti CED Francuska.  

 

PRINCIPI

- svaki Desk predlaže 1 projekt za pitching sesiju s nacionalne razine

- pitching sesija otvorena je za sve organizacije koje se žele prijaviti na poziv Novinarska partnerstva 2022

- prezentacija projekt: 10 minuta po ideji x 12 projekata

 

 

Za prezentaciju svoje projektne ideje obavezno je ispuniti Google obrazac do 10. lipnja: https://forms.gle/TP1d8cBEUHrk5edf8

 

Za sudionike koji žele prisustvovati pitching sesiji kao promatrači, mogu se prijaviti do 30. lipnja na: https://my.weezevent.com/transnational-pitching-session-news-journalism-partnerships-2022