KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativna Europa na WOMEX-u u Lisabonu

2022 WOMEX

Ovog tjedna, od 19. – 23. listopada u Lisabonu se po prvi put održava WOMEX - Worldwide Music Expo,  jedan od kulturno najraznovrsniji glazbenih događaja na svijetu i najveća konferencija globalne glazbene scene, koja uključuje sajam, razgovore, filmove i showcase koncerte.

 

WOMEX - Worldwide Music Expo

 

Svakog listopada, Womex okupi više od 2600 profesionalaca iz 90 zemalja, čineći WOMEX vodećom platformom za svjetsku glazbenu industriju.  Glazbeni spektar WOMEXa na međunarodnom showcase performance tržištu je u rasponu od najtradicionalnijeg do novog globalnog lokalnog undergrounda, obuhvaćajući folk, roots, jazz, lokalne kulture i kulture dijaspore, kao i urbane i elektronske zvukove iz cijelog svijeta.

WOMEX glazbeni sajam ima za cilj podržati i ojačati ulogu kulture diljem svijeta i širiti njezine vrijednosti kroz njegovanje i promicanje kreativnosti i umjetnosti. Lokalna i globalna svjetska glazbena zajednica sposobna je – i treba – pridonijeti međukulturalnom razumijevanju na gostoljubiv, tolerantan, raznolik i produktivan način. Također, WOMEX je posvećen olakšavanju i promicanju globalne glazbene industrije i pružanju platforme za povezivanje, nadahnuće i razmjenu iskustava, omogućavajući nova partnerstva na transkontinentalnim tržištima i otvoren ekonomski i međunarodni kulturni dijalog.

 

DESKOVI KREATIVNE EUROPE @WOMEX

Deskovi Kreativne Europe iz Portugala, Španjolske, Italije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Finske i Danske zajedno će promovirati Program, informirati o mogućnostima financiranja i aktivnosti vezane uz glazbeni sektor na štandu u okviru sajamskog programa.

 

Događanja vezana uz Kreativnu Europu:
  • Prijem i umrežavanje

21. listopada 2022. | 12:30 GMT

 

21. i 22. listopada 2022. | 11:30 - 12:15 GMT

 

22. listopada 2022. | 11:45 - 12:45 GMT

 

  • Creative Europe Desks – štand 135 – 136

20. – 23. listopada 2022. | 10:00 – 18:00