KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

KONZULTACIJE: Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2021

21-9-22 Platforme

Desk Kreativne Europe – ured Kultura organizira individualne konzultacije za sve koji su zainteresirani za poziv za Potporu za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2021.

 

Ovim Pozivom podržat će se projektni prijedlozi čiji je cilj povećati vidljivost i cirkulaciju europskih radova/djela i umjetnika u nastajanju u Europi i šire. U cilju ovog poziva je i povećanje pristupa i sudjelovanja umjetnika na kulturnim događanjima i aktivnostima, te uključivanje i razvoj publike. Podržani projektni prijedlozi trebali bi kreirati platforme koje se mogu definirati kao izložbene/promocijske, odnosno odskočne daske za profesionalne prilike mladim umjetnicima. Europske platforme nosi konzorcij partnera koji se sastoji od vodeće organizacije koja koordinira i prijavljuje projektni prijedlog i najmanje 11 organizacija članica u statusu članova „third parties“. Vodeća organizacija i organizacije članice moraju biti pravne osobe, službeno registrirane u najmanje 12 različitih zemalja sudionica Programa Kreativna Europa.

Za ovaj Poziv osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 33.000.000 kojima će se podržat oko 15 platformi koje pokrivaju različite kulturne i kreativne sektore. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava, stopa financiranja, ukupni prihvatljivi troškovi i sl. bit će utvrđeni Grant Agreement-om. Moguće je ostvariti EUR 2.100.000 po Platformi za razdoblje od tri godine sa stopom sufinanciranja od 80%.

Do roka za predaju projektnih prijedloga ostalo je tjedan dana (29/9/2021, 17:00 CET) zbog čega, DKE – Kultura poziva sve koji već intenzivno rade na projektnim prijedlozima da se prijave za individualne konzultacije koje će se održati u srijedu 22. rujna 2021. godine.

Sve zainteresirane molimo da ispune prijavni obrazac i odaberu svoj termin do utorka 21. rujna 2021. godine u 14:00 sati. Individualne konzultacije održat će se u uredu Kultura, Runjaninova 2 ili putem ZOOM platforme, ovisno o dogovoru.