KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Inovativni kreativni laboratorij 2022 - transnational pitching session

Innovation Lab 2022 - pitching session

EACEA i Deskovi Kreativne Europe udružili su snage u organizaciji online međunarodne pitching sesije za poziv u okviru međusektorskog potprograma – Inovativni kreativni laboratorij 2022.

 

Natječaj za Inovativni kreativni laboratorij (rok za prijavu 07/09/2022) provodi se u okviru Međusektorskog potprograma koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima (uključujući i audiovizualni) kako bi se potaknula međusektorska suradnja i inovacije, te djelovanja u sektoru informativnih medija. Unutar specifičnog cilja međusektorskog potprograma je poticanje inovativnih pristupa stvaralaštvu, pristupu, distribuciji i promociji u kulturnim i kreativnim sektorima i s drugim sektorima uključujući digitalizaciju te uzimajući u obzir tržišnu i netržišnu dimenziju.

Ovaj natječaj namijenjen je pravnim subjektima (privatnim ili javnim) koji djeluju i registrirani su na području država koje sudjeluju u Programu. Partnerski konzorcij mora biti sastavljen od minimalno 3 partnera iz minimalno 2 različite zemlje, te treba predstavljati raznolik raspon stručnosti u nekoliko kulturnih i kreativnih sektora, uključujući audiovizualni. Osim što se preporuča da partnerski konzorciji ne budu veliki, preporučljivo je i da vodeći partner bude start-up s partnerima koji predstavljaju i audio-vizualne i kulturne i kreativne sektora. Cilj ovog natječaja je podržati konkurentnost, proces ozelenjavanja, suradnju, cirkulaciju, vidljivost, dostupnost, raznolikost ili publiku u različitim sektorima.

 

TRANSNATIONAL PITCHING SESSION

Iz tog razloga, EACEA i Deskovi Kreativne Europe iz 14 različitih zemalja - Hrvatska, Češka, Danska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Irska, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovenija i Španjolska udružili su snage u organizaciji zajedničkog online događanja kako bi podržali potragu za potencijalnim prijaviteljima.

Međunarodna online pitching sesija održat će se u ponedjeljak, 20. lipnja 2022 godine, od 10 do 13 sati CET putem digitalne platforme ZOOM.

 

PRINCIPI:
  • svaki Desk predlaže 1 projekt za pitching sesiju s nacionalne razine
  • pitching sesija otvorena je za sve organizacije koje se žele prijaviti na poziv Inovativni kreativni laboratorij 2022
  • prezentacija projekt: 10 minuta po ideji x 14 projekata

 

Za prezentaciju svoje projektne ideje obavezno je ispuniti Google obrazac do 27. svibnja: https://forms.gle/5hU9KJkQdnhuzF1g9

 

Za sudionike koji žele prisustvovati pitching sesiji kao promatrači, mogu se prijaviti do 17. lipnja na: https://my.weezevent.com/transnational-pitching-session-innovation-lab-2022