KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

In/visible cities – International Festival of Urban Multimedia

2014 Metamedij 01
2014 Metamedij 02
2014 Metamedij 03
2014 Metamedij 04
2014 Metamedij 05

Prioriteti

- transnacionalna mobilnost

- razvoj publike

- jačanje kapaciteta u području digitalizacije

Opis projekta

Nositelj projekta je udruga Quarantasettezeroquatro iz Gorizije, a sudjelovanje 12 inozemnih partnera. Središnja aktivnost projekta bio je festival „In/Visible Cities: Urban Multimedia Festival” koji je održan od 3. do 7. lipnja u Goriciji. U sklopu projekta održana je multidisciplinarna radionica „Ne/vidljiva Istra“ (19. - 25.4.2015.) u Puli i Poreču. Kao spin-off aktivnost u projektu udruga Metamedij organzirala je  Festival Media Mediterranea 17 (20. - 22.8.2015.) koji održao se u Puli. Tema festivala bila je „Ne/vidljiva Pula”. Festival je ugostio inozemne umjetnika (Matthieu Tercieux, Izland i dr.) te hrvatske umjetnike (Alen Sinkauz, Ivan Marušić, Oleg Šuran i dr.), kao i lokalno stanovništvo. Tema projekta su „nevidljivi gradovi“ sa svojom poviješću i potencijalom za buduću promjenu te „vidljivi gradovi“ kao mjesto umjetničkog djelovanja i promišljanja.

Cilj projekta

Ne/Vidljivi gradovi je međunarodni festival urbane multimedije sa širokim interdisciplinarnim pristupom koji ima za cilj promovirati interakciju između tehnološke inovacije i umjetničkih multimedijskih izraza kao alata za revitalizaciju urbanih prostora.

Stečeno iskustvo

Iskustvo je bilo vrlo pozitivno. Prije svega radi upoznavanja i suradnje s partnerima na projektu. Kroz provedbu projekta unaprijedili smo vlastite kapacitete za provedbu EU projekata te kvalitetu umjetničke produkcije i prezentacije radova. Njima možemo pridodati i stjecanje raznih drugih vještina što se dogodilo kao posljedica transfera znanja između pojedinih partnera, ovisno o specifičnoj ekspertizi partnera. Naravno, ono što je također važno jesu i novi kontakti s međunarodnim partnerima, umjetnicima i kolegama s kojima i danas surađujemo.