KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

U Malom Lošinju održana radionica "Kreativni proces 01/02 Kvantitetom do kvalitete"

19-04-18 Mali Losinj 01
19-04-18 Mali Losinj 02
19-04-18 Mali Losinj 03
19-04-18 Mali Losinj 04

Desk Kreativne Europe za potprogram Kultura u suradnji s Gradom Malim Lošinjem organizira edukativni program Kreativni proces s ciljem predstavljanja programa Europske Unije Kreativna Europa - potprograma Kultura te pripreme zainteresiranih kandidata djelatnih u području kulture i kreativne industrije za prijavu na natječajne pozive u okviru programa Kreativna Europa.

Prva od dvije planirane radionice održana je 18. travnja 2019. g. u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju. Prisutne je u ime Grada pozdravio Boško Babić, viši stručni suradnik za EU projekte. Na prvoj radionici naglasak je bio na predstavljanju potprograma Kultura, isticanju primjera dobre prakse s posebnim fokusom na projekte koji povezuju tradiciju, baštinu, rad s lokalnim zajednicama i turizam. Radionica je okupila predstavnike udruga i ustanova djelatnih u području kulture, turizma, očuvanja kulturne i prirodne baštine te rada s lokalnom zajednicom. Sudionici su uz predavanje aktivno sudjelovali i u interaktivnim zadacima s ciljem poticanja projektne razrade ideja. Najava radionice dostupna je ovdje.

Druga radionica planira se uoči objave natječajnog poziva u okviru Programa Kreativna Europa u jesen 2019. g., a nakon uvoda u tematiku predstavljenog ovom prilikom, fokus će biti na konkretnijem radu na prijavnici i pojašnjenju najčešćih tehničkih pitanja i poteškoća.