KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

U Karlovcu održana prva radionica u edukativnom ciklusu "Kreativni proces"!

19-03-20 Karlovac 01
19-03-20 Karlovac 02
19-03-20 Karlovac 03
19-03-20 Karlovac 04
19-03-20 Karlovac 05
19-03-20 Karlovac 06
19-03-20 Karlovac 07
19-03-20 Karlovac 08
Ured za Kulturu Deska Kreativne Europe u suradnji s Gradom Karlovcem organizirao je i održao prvu radionicu edukativnog programa koji se sastoji od tri susreta a naziva se Kreativni proces.

Susret je održan u prostoru multimedijalne dvorane Stari grad Dubovac, nedavno obnovljenom i iznimno atraktivnom prostoru u kojem se odvija sve veći broj kulturno-umjetničkih sadržaja i aktivnosti.

Prisutne je uvodno pozdravila zamjenica gradonačelnika Karlovca Andreja Navijalić te je istaknula kako veliki broj prijavljenih sudionika na radionicu dokazuje koliko je Grad Karlovac željan novih soft programa i razvoja sadržaja, kao i međunarodnih suradničkih projekata u području kulturnih i kreativnih industrija.

U prvom dijelu radionice, stručna suradnica u Desku Petra Šlosel uputila je prisutne u osnovne smjernice programa te načinima prijave kulturnih projekata na program Kreativna Europa, nakon čega je Anera Stopfer prisutne vodila kroz interaktivni dio radionice tijekom kojeg su kroz različite metode sudionici bili usmjeravani prema razvijanju ideja i osmišljavanju projekata. U ovoj fazi Kreativnog procesa naglasak je na upoznavanju Programa Kreativna Europa (2014. – 2020.), procesu, brainstormingu te vježbi slaganja koncepta projekta.

U drugom dijelu dana sudionici su bili podijeljeni u dvije radne grupe koje su zajedničkim snagama osmislile dva projekta. Jedan je nosio naziv „Kreativni kotao“ a drugi „Stvaranje digitalne platforme“.

Sljedeće radionice u sklopu ove edukacije će nositi nazive #2 Projekt za Kreativnu Europu: gost predavač i #3 Prijava na Kreativnu Europu: rad na prijavi. #2 je gostujuće predavanje partnera u jednom od projekata s podrškom Kreativne Europe kao primjer dobre prakse. Tom prilikom će sudionici iz prve ruke učiti o iskustvu razrade, prijave i provedbe projekta od gostujućeg predavača, a kroz radne zadatke analizirati različite primjere prijavljenih projekata kako bi se ideje usmjerile prema prijavi na natječaj. Posljednji susret je rezerviran za tehničke detalje izrade prijavnice: pisanje narativnog dijela, ispunjavanje budžeta, tablica i popratnih dokumenata kada će sudionici kroz praktični rad upoznati proces ispunjavanja prijavnice i učiti na konkretnim primjerima  tehničkih pitanja koja najčešće muče prijavitelje.