KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Rijeka osvojila Nagradu Melina Mercouri za dosadašnju uspješnu provedbu projekta EPK 2020

19-10-18 EPK Rijeka Galway
Timovi Rijeke i Galwaya s predstavnicima stručnog panela © Rijeka 2020 d.o.o.

Dana 14. i 15. listopada 2019. godine u irskom gradu Galwayu, nositelju titule Europske prijestolnice kulture u 2020. godini uz Rijeku, održan je sastanak i treći po redu monitoring nad provedbom projekta za program tijekom naslovne 2020. godine u oba grada.

Riječki tim za predstavljanje projekta i programa pred deseteročlanom stručnom komisijom koja prati provedbu projekta te predstavnicima Europske komisije činili su: gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, direktorica tvrtke Rijeka 2020 osnovane za provedbu projekta Emina Višnić, umjetnički direktor projekta Slaven Tolj,  direktorica partnerstava i komunikacija u Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota, direktorica općih poslova u projektu Iva Grego  te savjetnik za upravljanje brendom Dražen Nikolić.  U Galwayu je također bila prisutna i predstavnica Ministarstva kulture Republike Hrvatske Anera Stopfer.

Nakon predstavljanja i ukupne upoznatosti s dosadašnjom provedbom projekata Rijeke i Galwaya, samostalno je zasjedao stručni panel te donio odluku i preporuku o dodjeli nagrade Melina Mercouri, vrijedne 1,5 milijuna eura. Nagrada Melina Mercouri nosi ime nekadašnje grčke ministrice kulture na čiju je inicijativu u duhu jačanja europskog zajedništva pokrenuta inicijativa Europske prijestolnice kulture. 1985. godine. Riječ je o vrijednoj financijskoj nagradi, koja nosi i poruku o uspjehu u dosadašnjem radu na razvoju projekta  Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Ova nagrada za Rijeku znači da je zadovoljila sve visoko postavljene kriterije od strane stručnog panela i da je ozbiljnim vođenjem projekta do godine nošenja titule EPK ostvarila sve zadatke koji su pred nju postavljani.

Čestitamo!

 

Izvor