KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Proglašeni dobitnici Music Moves Europe Talents Award za 2021.

21-1-20 MME
21-1-20 MME 2
21-1-20 MME 3

Na svečanoj dodjeli digitalnih nagrada festivala Eurosonic Noorderslag koja se održala 15. siječnja 2021. godine proglašeno je 8 dobitnika nagrade Music Moves Europe Talents 2021.

Svečanu dodjelu digitalnih nagrada vodila je britanska glazbenica Mel C, dok je povjerenica Mariya Gabriel proglasila pobjednika Public Choicea. Dobitnici nagrade EU Music Moves Europe Talent za 2021. godinu su:

  • Alyona Alyona (Ukrajina)
  • Inhaler (Irska)
  • Julia Bardo (Italija),
  • Lous and The Yakuza (Belgija)
  • Melenas (Španjolska)
  • Rimon (Nizozemska)
  • Sassy 009 (Norveška)
  • Vildá (Finska)

 

Ukrajinska rapperica Alyona Alyona dobitnica je nagrade Music Moves Europe Talent i Nagrade publike.

Između 16 nominiranih mladih europskih glazbenika, prethodno nominiranih za nagradu, međunarodni stručni žiri izabrao je 8 dobitnika, a obožavatelji širom svijeta putem interneta glasovali su za svog omiljenog glazbenika za Nagradu publike (Public Choice Award).

Tijekom festivala Eurosonic Noorderslag koji je ove godine bio online događanje, javnost je imala priliku otkriti i nove talente u nastajanju kao dio programa.

 

PODRŠKA MLADIM EUROPSKIM GLZBENIM TALENTIMA U NASTAJANJU

Nagrada EU-a za popularnu i suvremenu glazbu - Music Moves Europe Talent Awards ne samo da slavi nove europske talente u nastajanju, već i podržava svakog od njih značajnim nagradnim paketom u vrijednosti od EUR 10.000,00 za jačanje njihove međunarodne karijere. Uz to, dobitnik Nagrade publike, također dobiva novčanu nagradu u iznosu od EUR 5.000,00.

 

POZADINA

Music Moves Europe Talent Awards je nagrada Europske unije za popularnu suvremenu glazbu i dio je aktivnosti koje se provode kroz širu inicijativu EU za potporu glazbenom sektoru, pod nazivom Music Moves Europe. Music Moves Europe Talent Awards sufinancira se sredstvima programa Kreativna Europa, a provode ju Eurosonic Noorderslag i Reeperbahn Festival uz podršku drugih partnera iz glazbenog sektora.

Izvor