KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

PERFORM EUROPE – potpora europskom sektoru izvedbenih umjetnosti

2023 Perform Europe

Perform Europe dugo je očekivana shema financiranja namijenjena sektoru izvedbenih umjetnosti koja je u svom pilot izdanju opravdala potrebu te nastavlja svoju misiju podržavanja uključivih, raznolikih i zelenih partnerskih projekata u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa.

 

Nakon vrlo uspješnog pilot izdanja, Perform Europe kreće s prvim pozivima. Novi poziv za projekte suradnje bit će otvoren 1. prosinca 2023. s rokom za predaju projektnih prijedloga 31. ožujka 2024. Poziv će biti usmjeren na inovativne modele uključivanja, raznolikosti i ozelenjivanja sektora izvedbenih umjetnosti. Osigurana sredstva za ovaj poziv iznose EUR 2,1 milijuna i namijenjena su za najmanje 35 uspješnih projektnih prijedloga suradnji, s maksimalnom dotacijom od EUR 60.000 za svaki odabrani projekt. Prihvatljivi prijavitelji na ovom pozivu bit će organizacije i profesionalci koji rade i djeluju u sektoru izvedbenih umjetnosti te imaju pravno sjedište u jednoj od država koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Projektne prijave koje prijavljuju ili uključuju podzastupljena područja ili grupe osobito su dobrodošle na ovom pozivu, a detaljnije informacije o samom pozivu bit će prezentirane na službenom predstavljanju poziva.

 

OBJAVA POZIVA – ONLINE DOGAĐANJE

Perform Europe povodom otvaranja prvog poziva 1. prosinca 2023. organizira online događanje putem Zoom platforme s početkom u 10:00 sati na kojem će predstaviti novu shemu za podršku europskom sektoru izvedbenih umjetnosti i službeno otvoriti poziva. Registracija za događanje je potrebna i otvorena za sve zainteresirane za sudjelovanje kojoj možete pristupiti putem njihove službene stranice gdje možete saznati i istražiti sve o prethodnim i aktualnim izdanjima Perform Europe!

REGISTRACIJA - launch event 1/12/2023

 

Također, na web stranici Perform Europe moći će se registrirati u svrhu korištenja njihovog alata za pronalaženje partnera, za povezivanje s potencijalnim partnerima i prijavu na poziva za bespovratna sredstva Perform Europe.