KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Otvoren natječaj EK: Music Moves Europe - jačanje dijaloga o glazbi

2022 MME EK

Europska komisija (EG EAC) otvorila je natječaj za jačanje dijaloga s glazbenim sektorom u Europi za nadolazeće godine s rokom za predaju projektnih prijedloga 15. lipnja 2022. godine.

 

Ovim natječajem se očekuju slijedeće aktivnosti:

  • organizacija serijala dijaloških Music Moves Europe sastanaka (maksimalno 3 godišnje) na većim europskim glazbenim konferencijama, koji uključuju glazbene profesionalce i koji se bave temama iz područja aktualnog sektora, a pritom su od značaja za kreiranje glazbenih politika na nacionalnoj i EU razini,
  • organizacija glazbene konferencije na EU razini (barem svake druge godine), koja obuhvaća institucijsku razinu EU, predstavnike država članica te predstavnike europskih glazbenih udruga s ciljem njihovog zajedničkog dijaloga i dogovora o daljnjem djelovanju.

 

Kao temelj organizacije glazbenog dijaloga, poziv sadrži i zahtjev za konceptualnim radom koji nudi osvježenu definiciju europskog glazbenog ekosustava.

Ovaj natječaj implementirat će novu sektorsku aktivnost za glazbu, kako je i predviđeno Godišnjim programom rada Kreativne Europe za 2021. godinu.

 

Očekivano trajanje ugovora je 48 mjeseci.

 

Pojedinosti i natječajnu dokumentaciju potražite ovdje.