KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Održana 5. Kreativna riznica u Osijeku

19-04-12 Kreativna riznica 01
19-04-12 Kreativna riznica 02
19-04-12 Kreativna riznica 03
19-04-12 Kreativna riznica 04
19-04-12 Kreativna riznica 05

Desk Kreativne Europe za potprogram Kultura sudjelovao je u programu petog po redu simpozija Kreativna riznica u zajedničkoj organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku i udruge Andizet – Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji. Popularizacijski simpozij kreativne industrije je održan od 10. do 13. travnja 2019. godine u prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku pod nazivom „Kružna kreativnost“. Koncept inspiriran pojmom „kružne ekonomije“, prema kojem proizvodi potpunim ili djelomičnim recikliranjem i obnavljanjem duže ostaju u upotrebi, primijenjen je u području kreativne industrije u okviru projekta u čijem je fokusu roman „Vilijun“ autorice prof. dr. sc. Jasne Horvat kao tekstualni predložak, polazište i inspiracija za ostalih 11 sektora kreativne industrije.

Simpozij 5. Kreativna riznica otvoren je večernjim programom u srijedu, 10. travnja 2019. g. te je u dva dana u formatu dvije do četiri paralelne sesije okupio blizu 50 izlagača. U petak, 12. travnja na kraju programa održana je „Vodikova svečanost“ uz promociju nove knjige prof. dr. sc. Jasne Horvat „OSvojski“ u izdanju naklade Ljevak te izvedbu monodrame redatelja Roberta Raponje „Ars Eugenium“. Simpozij je zatvoren u subotu, 13. travnja 2019. g., održanim „Milenijskim natjecanjem iz kreativne industrije“ u kojem su sudjelovale po jedna osnovnoškolska i srednjoškolska te dvije studentske skupine natjecatelja.

Desk Kreativne Europe za potprogram Kultura predstavila je stručna suradnica Petra Šlosel predavanjem naslovljenim „Zamisli. Stvaraj. Podijeli. Program Kreativna Europa: potprogram Kultura“ održanim u petak, 12. travnja 2019. godine. Najavu predavanja pročitajte ovdje.