KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Odabrano 10 najboljih fotografija mladih autora na temu 'Zajednička budućnost'

Odabrano 10 najboljih fotografija mladih autora na temu 'Zajednička budućnost'

U sklopu Europske godine mladih, DKE – Kultura u suradnji s Agencija za mobilnost i programe EU Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade organizirala je u razdoblju od 30. studenog do 7. prosinca 2022. godine Foto natječaj za mlade na temu 'Zajednička budućnost'.

 

Europska godina mladih #EYY2022 inicijativa je kojom se nastoji ukazati na važnu ulogu koju mladi imaju u izgradnji naše zajedničke europske budućnosti, te predstavlja razdoblje u kojemu dijelimo vizije i poruke za oblikovanje budućnosti. Usprkos izuzetno teškom pandemijskom razdoblju, mladi su pokazali izuzetnu snagu i solidarnost dok su pokretali razne inicijative za pomoć sugrađanima i slali poruke podrške. No, istovremeno, pandemija i trenutni globalni izazovi utjecali su na društvene i ekonomske prilike mladih, kao i na njihovo mentalno zdravlje te ideju o budućnosti.

 

U sklopu fotografskog natječaja autori i autorice pozvani su da svojim fotografijama odgovore na pitanja „Kako je pandemija utjecala na tebe? Što je pozitivno proizašlo iz tog perioda što mogao/mogla pretočiti u želju ili poruku za budućnost?“

 

10 FOTOGRAFIJA KOJE SU UŠLE U UŽI IZBOR

 

Putem ove poveznice možete pogledati uži izbor od 10 fotografija i popratne tekstove autora/ica za koje je glasao naš žiri, a koje ulaze u finale: Katarina Brajdić (predsjednica žirija), Ivana Erceg Matijašević i Lorena Barić iz Agencije za mobilnost i programe EU, Valentina Šipuš iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Morana Bigač Leš iz Deska Kreativne Europe – ured Kultura pri Ministarstvu kulture i medija.

 

Tri pobjedničke fotografije čiji će autori/ice osvojiti bonove za kupovinu u Svijetu medija, bit će objavljene 20. prosinca na Instagram stranici Agencije za mobilnost i programe EU (@ampeu.hr).

 

Nagrade

  • Autor/ica prvonagrađene fotografije dobiva bon za kupovinu u Svijetu medija u iznosu od 1.300 HRK
  • Autor/ica drugonagrađene dobiva bon za kupovinu u Svijetu medija u iznosu od 1.000 HRK
  • Autor/ica trećenagrađene fotografije dobiva bon za kupovinu u Svijetu medija u iznosu od 700 HRK

_________________________________________________________________________________________

POBJEDNICE:

1. mjesto: Marija Gebert

2. mjesto: Lana Priegl

3. mjesto: Tara Šitum

 

Čestitamo pobjednicama Foto natječaja i svima koji su u njemu sudjelovali!