KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Objavljeni rezultati poziva Bridging culture and audiovisual content through digital

19-12-04 BRIDGING poziv
© Creative Europe

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) objavila je rezultate poziva Bridging culture and audiovisual content through digital (EACEA/06/2019).

Ovaj poziv raspisan je u 2019. godini po prvi puta sa specifičnim ciljem poticanja oblikovanja politika, inovacija, kreativnosti, razvoja publike te novih modela poslovanja i upravljanja pružanjem potpore projektima koji se bave novim oblicima stvaralaštva povezujući neki od kulturnih i kreativnih sektora s korištenjem inovativnih tehnologija. Cilj poziva bio je podržati projekte koji potiču inovativne među-sektorske pristupe i razvoj alata koji omogućavaju pristup, distribuciju, promicanje kulturnog i kreativnog sektora, uključujući kulturnu baštinu.

Rok za predaju prijedloga projekata bio je 20. lipnja 2019. g. Ukupni iznos sredstava koja su dodijeljena odobrenim projektima je 1.702.855,44 EUR, čime je podržano ukupno 8 projekta. U okviru poziva zaprimljene su 4 prijave s vodećim partnerom iz Hrvatske, odnosno ukupno je 11 institucija i/ili organizacija iz Hrvatske sudjelovalo u prijavama kao voditelj projekta ili partner.

Među 8 odobrenih projekata potporu u iznosu 240.213 EUR ostvario je projekt Real Heroes, u kojem će kao partner sudjelovati udruga Djeca susreću umjetnost. Predsjednica Udruge Edita Bilaver i voditeljica programa Udruge Ivana Jakobović Alpeza u ožujku ove godine ponijele su titulu Kreativnih ambasadorica uz podršku Deska Kreativne Europe za potprogram MEDIA u Hrvatskoj.

 

Rezultati te analiza prijava i prolaznosti po državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa dostupni su na službenim stranicama Izvršne agencije EACEA.

 

Ovim putem podsjećamo i da se do kraja 2019. godine očekuje raspisivanje drugog poziva Bridging culture and audiovisual content through digital te vas pozivamo da za više informacija pratite naše obavijesti i novosti.