KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Objavljeni dobitnici Nagrade Music Moves Europe 2023

Objavljeni dobitnici Nagrade Music Moves Europe 2023

Dobitnici nagrade Europske unije za popularnu i suvremenu glazbu objavljeni su 19. siječnja 2023. na svečanoj ceremoniji u sklopu festivala Eurosonic Noorderslag u Nizozemskoj.

 

Žiri je odabrao pet dobitnika Nagrade Music Moves Europe te dobitnika nove Nagrade stručnog žirija koja se dodjeljuje u kategoriji izuzetnog otkrića između petnaest nominiranih izvođača. Fanovi diljem svijeta također su imali priliku dati svoj glas svojim omiljenim izvođačima u kategoriji Nagrade publike.

 

Nagradu stručnog žirija osvojila je izvođačica Sans Soucis (Italija), a ostalih pet dobitnika Nagrade MME su: Schmyt (Njemačka), July Jones (Slovenija), Oska (Austrija), Kids Return (Francuska) i Queralt Lahoz (Španjolska). Nagrada publike pripala je ukrajinskoj izvođačici Jerry Heil.

 

O NAGRADI MUSIC MOVES EUROPE

Pet dobitnika Nagrade MME, kao i dobitnik Nagrade stručnog žirija osvajaju iznos od €10 000, dok potonji usto osvaja i zeleni vaučer za turneju u vrijednosti od €5 000. Dobitnik Nagrade publike osvaja iznos od €5 000. Svih petnaest nominiranih izvođača pozvano je da sudjeluje u danu poslovne edukacije u svrhu obuke potrebne za poboljšanje njihovog svakodnevnog poslovanja. Teme koje su obrađene uključuju sinkronizaciju (kako pjesme izvođača postaju dio Netflixovog serijala ili računalnih igara) te održivost (kako organizirati zeleniji koncert ili turneju).

 

POZADINA

Music Moves Europe je nagrada Europske unije za popularnu i suvremenu glazbu koja u središte stavlja mlade europske glazbene talente i njihovu međunarodnu karijeru, a sufinancirana je iz programa Kreativna Europa. Nagrada je osmišljena kako bi se istaknuli uspjesi europskih mladih glazbenika na inozemnim tržištima te kako bi se istaknula europska glazbena raznolikost. Nagradu implementiraju Eurosonic Noorderslag i Reeperbahn Festival uz potporu partnera iz glazbene industrije.

 

Izvor.