KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Objavljen novi Pravilnik o sufinanciranju projekata odobrenih u okviru programa Europske unije Kreativna Europa – potprogram Kultura (2021. - 2027.)

21-12 Novi pravilnik

Ministarstvo kulture i medija objavilo je novi Pravilnik o sufinanciranju projekata odobrenih u okviru programa Europske unije Kreativna Europa – potprogram Kultura za novo programsko razdoblje prema kojem će se sufinancirati odobreni projekti u kojim sudjeluju hrvatske organizacije.  

 

Prijedlog novog Pravilnika objavljen je na internetskim stranicama e-Savjetovanja te je javno internetsko savjetovanje trajalo od 26. listopada do 25. studenog 2021. godine.

Nakon analize pristiglih komentara i završnog izvješća, u Narodnim novinama je objavljen novi Pravilnik o sufinanciranju projekata odobrenih u okviru programa Europske unije Kreativna Europa – potprogram Kultura koji na snagu stupa 24. prosinca 2021. godine.

Ovim Pravilnikom određuju se kriteriji i postupak prema kojima Ministarstvo kulture i medija sufinancira sudjelovanje hrvatskih organizacija u projektima koji su prethodno odobreni u natječajnim kategorija potprograma Kultura. Potpora hrvatskim projektnim partnerima koji su zadovoljili uvjete definirane Pravilnikom dodjeljuje se na godišnjoj razini.

 

U posljednjih petnaest godina Ministarstvo kulture i medija izdvojilo je nešto više od 13.5 milijuna kuna za sufinanciranje hrvatskih kulturnih organizacija koje su kao vodeći partneri ili partneri uspješno sudjelovale u programu Europske unije Kultura (2007. – 2013.) odnosno Kreativna Europa (2014. – 2021.).