KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Novi Poziv u sklopu Cultural Heritage in Action

Culture in action

U drugoj fazi Cultural Heritage in Action programa uzajamnog učenja i usavršavanja nastavlja se program osnaživanja europskih gradova i regija u izgradnji kulturnih politika u području baštine i razvijanju novih inovativnih rješenja u očuvanju kulturne baštine.

 

Fokus ovog programa je na participativnom upravljanju, prilagodbi za ponovno korištenje i kvaliteti intervencija.

Otvoren je novi poziv za dobre prakse , rok prijave je 31. prosinca 2021. godine.  

 

Poziv je otvoren za lokalne i regionalne primjere koji mogu omogućiti studijske posjete na lokalitete koji nude inovativne, inspirativne prakse za druge gradove i regije te imaju stvarni utjecaj na terenu kroz neku od ovih tema:

  • oporavak i otpornost posredstvom kulturne baštine nakon pandemije
  • kulturna baština za lokalni održivi razvoj
  • upravljanje i financiranje: nove uloge lokalnih i regionalnih vlasti.

 

Prema predanim prijavama bit će organizirano 5 studijskih posjeta, u razdoblju između veljače i studenog 2022. godine, a detalje samog poziva moguće je proučiti u dokumentu Call for hosts PLV koji se nalazi s desne strane.

Program Cultural Heritage in Action podržan je iz programa Kreativna Europa, a namijenjen donositeljima politika u području kulturne baštine na lokalnoj i regionalnoj razini. Cilj programa je osnažiti gradove i regije u donošenju politika i pokretanju inicijativa u području kulturne baštine, a kako bi se potaknuo razvoj inovativnih rješenja za zaštitu vrijedne kulturne baštine. Ovaj program uzajamnog učenja jedna je od mjera koju je Europska komisija pokrenula kao dio Europskog okvira za djelovanje u području kulturne baštine (European Framework for Action on Cultural Heritage), a nastavlja se i na impulse pokrenute Europskom godinom kulturne baštine 2018.