KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Novi kreativni ambasador - Edvin Liverić

Edvin Liverić, ambasador srpanj
Ambasador Deska, glumac i redatelj Edvin Liverić @ Rijeka, © Daniel Žgombić
Desk Kreativna Europa Hrvatska nastavlja s promo kampanjom pod nazivom "Kreativni ambasadori". Svaki mjesec surađujemo s ambasadorom ili ambasadoricom Deska koji poznaje program Kreativna Europa i prednosti koje on donosi

Nakon prošlomjesečne ambasadorice koja nas je kreativno promovirala u Osijeku i šire, spuštamo se u Rijeku, rodni grad kreativnog i inspirativnog Edvina Liverića.

Ponosno objavljujemo kako je glumac i redatelj Edvin Liverić kreativni ambasador za mjesec srpanj. Podugačak je popis kojim bismo ga mogli predstaviti, pa ćemo se ovaj put zaustaviti samo na njegovoj aktivnosti koja ga veže uz Program Kreativna Europa. Naime, Edvin je dugogodišnji predstavnik Hrvatske u europskoj kazališnoj mreži Aerowaves koja kroz Program dobiva potporu.

Mreža Aerowaves započela je djelovati još 1996. godine kada se okupila grupa europskih plesnih umjetnika sa željom da razmjenjuju informacije, suradnje i iskustva. Danas broji više od 45 partnerskih institucija iz 33 različite zemlje i omogućava mladim plesnim umjetnicima da se povežu te da se predstave novim publikama. Jedna od aktivnosti Aerowaves mreže je i platforma Spring Forward, festival koji će u narednim godinama putovati iz grada u grad - od Aarhusa do Sofije, pa do Pariza, Rijeke i Elefsine u 2021. godini. Najmanje 75 aktivnosti će se odviti svake godine kroz Platformu kako bi se razvile nove inicijative za razvoj publike. Neki od tih radova bit će prilagođeni za galerije, koncerte, čak i sportske događaje i ulicu.