KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Music Moves Europe – otvorena 4 nova poziva za glazbeni sektor

Mme 360px
Pripremna akcija Music Moves Europe: jačanje europske glazbene raznolikosti i talenata za koju je Europski parlament odobrio budžet od € 1,5 mil za 2018. godinu usvojena je 14. veljače 2018. godine.

Za provedbu Music Moves Europe, Komisija pokreće četiri različita poziva za testiranje odgovarajućih akcija s ciljem boljeg usmjeravanje potpore EU za glazbeni sektor nakon 2020. godine.

Otvoreni su pozivi za:

Cilj ovog poziva je prepoznati i podržati do 10 inovativnih i održivih pilot programa obuke za mlade stručnjake u glazbenom sektoru testiranjem small-scale modela koji su usmjereni na poboljšanje kapaciteta i otpornost sektora. Prijedlozi koji će proizaći iz ovog poziva trebali bi poboljšati razumijevanje sektora o pitanjima profesionalizacije. Oni bi se trebali ugraditi u integriranu strategiju za glazbenu potporu u sljedećoj generaciji programa financiranja EU nakon 2020. godine, a kako bi podržavali europsku raznolikost, konkurentnost sektora, kao i povećan pristup građana glazbi.

Rok za predaju je 27. kolovoza 2018., 13:00 sati.

 

Ovim pozivom se želi prepoznati i podržati do 10 mrežnih ili izvanmrežnih distribucijskih projekata koji iniciraju i pokreću raznolikosti te povećavaju cirkulacije europskog glazbenog repertoara u državama članicama rješavajući postojeće prepreke vezano uz jezične barijere koje otežavaju promociju i vidljivost glazbenog repertoara izvan nacionalnih granica unutar Europe.

Rok za predaju je 10. rujna 2018., 13:00 sati.

 

Otvoreni natječaji za:

Opći cilj ovog poziva je izrada prijedloga za Europsku glazbenu izvoznu strategiju koja promovira europsku glazbenu raznolikost i talente izvan europskih granica i koja povećava konkurentnost europskog glazbenog sektora na međunarodnom tržištu. Strategija bi trebala pomoći nacionalnim i europskim kreatorima politika da donose upućenije odluke vezane uz izvoz glazbe te time omoguće donositeljima odluka u glazbenom sektoru da prilagode ili usklade svoje izbore na tom području.

Rok za predaju natječaja je 29. lipnja 2018., 12:00 sati.

 

  • Studija izvodljivosti za uspostavu europskog glazbenog opservatorija i analizu jaza za potrebe financiranja glazbenog sektoraEuropean Music Observatory

Opći cilj ovog poziva je izraditi studiju izvedivosti za uspostavu europskog glazbenog opservatorija i poduzeti analizu nedostataka potreba za financiranjem glazbenog sektora.

Rok za predaju natječaja je 3. srpnja 2018., 10:30 sati.