KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Living Spaces traži stručnjake za podršku vršnjačkim posjetima

2023 Living cities-call for experts

Europska komisija i Living Spaces - Cities and regions shaping the built environment for everyone, Europskog peer-learning programa o visokokvalitetnoj arhitekturi i izgrađenom okolišu, traže stručnjake za pomoć u pripremi, facilitaciji i izvještavanju o 12 posjeta za učenje u kontekstu projekta Living Spaces u 2024. godini.

 

Konzorcij Living Spaces (Eurocities i Vijeće arhitekata Europe) stvara skupinu stručnjaka za pružanje specifične podrške za posjete kolegama o visokokvalitetnoj arhitekturi i izgrađenim okruženjima organiziranim u okviru Living Spaces - gradovi i regije koji oblikuju izgrađeno okruženje za sve.

Living Spaces nudi jedinstvenu priliku za pomoć gradovima, regijama i dionicima u izgradnji stručnosti o planiranju i provedbi visokokvalitetnih arhitektonskih politika i projekata umrežavanjem i razmjenom iskustava. Pozivaju stručnjake koji će se pridružiti jednom ili više posjeta vršnjačkog učenja.

 

12 POSJETA VRŠNJAČKOM UČENJU

Posjeti vršnjačkog učenja prilika su za stručnjake, donositelje odluka i dionike da posjete drugi grad/regiju i iz prve ruke vide kako se uspješno provode politike i projekti koji su identificirani nakon poziva za dobre prakse. Posjete vršnjačkog učenja organizirat će gradovi/regije domaćini u suradnji s timom Living Spaces, a za svaki posjet bit će odabrano 20 ,sudionika putem javnog poziva za sudjelovanje. Posjeti će se održati u 12 gradova i regija koji se nalaze u novom europskom katalogu „Gradovi i regije koji pokreću visokokvalitetnu arhitekturu“. Posjeti vršnjačkog učenja Living Spaces su pristupačna i sigurna mjesta na kojima sudionici mogu izraziti svoje stavove i podijeliti poteškoće s kojima se mogu susresti u svojim svakodnevnim poslovima. Kodeks ponašanja za sudionike posjeta vršnjačkog učenja pomoći će osigurati da se svi osjećaju ugodno u grupi.

12 posjeta vršnjačkom učenju održat će se u razdoblju od veljače do listopada 2024. Fokus posjeta vršnjačkog učenja je na arhitekturi i izgrađenom okolišu, a bavit će se i različitim međusektorskim temama kao što su klimatske promjene, društvena jednakost, održivi razvoj, stanovanje, javni i otvoreni prostori, mobilnost itd.

 

TKO MOŽE POSTATI STRUČNJAK?

Prijaviti se mogu motivirani stručnjaci s najmanje 5 godina radnog iskustva u području arhitekture i/ili izgrađenog okoliša koji imaju iskustva u:

  • arhitektonskima politikama i/ili urbanističkom planiranju i urbanom/regionalnom razvoju;
  • metodama treniranja, facilitacije, moderiranja i angažiranja publike

 

KAKO SE PRIJAVITI

Zainteresirani trebaju predati svoju prijavu online do ponoći 18. prosinca 2023. godine. 

Prijave na - https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Living-Spaces-experts 
BACKGROUND NOTE

 

BUDŽET

Stručnjaci imaju pravo na isplatu fiksne cijene od 750,00 EUR (bez PDV-a) u obliku paušalnog iznosa za svaki puni radni dan proveden u radu na projektu Living Spaces, tj. za prisustvovanje sastancima ili sudjelovanje u posjetima ili za pripremni rad. Putovanje i smještaj za posjete vršnjačkog učenja organizirat će Living Spaces.

 

PROCES SELEKCIJE

Vanjski stručnjaci bit će odabrani na temelju njihovog znanja o temama obuhvaćenim shemom vršnjačkog učenja i njihovog iskustva u radu s lokalnim i regionalnim vlastima.