KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativni ambasador: Goran Golovko, HNK Split

19-02 KreAm Goran Golovko
Kreativni ambasador Deska Goran Golovko, HNK Split © HNK Split

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje zajednički imenuju kreativne ambasadore. Prvu titulu kreativnog ambasadora Potprograma Kultura u 2019. godini nosi Goran Golovko, v.d. intendanta HNK Split.

 

S ponosom vam predstavljamo prvog kreativnog ambasadora Deska u 2019. godini, Gorana Golovka, nagrađivanog kazališnog redatelja, izvanrednog profesora na Odjelu za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu, intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split od jeseni 2014., a v.d. intendanta od jeseni 2018. godine.

Goran Golovko omogućio je za HNK Split sudjelovanje u europskom projektu suradnje HERITART za koji su sredstva osigurana iz programa Kreativna Europa – potprogram Kultura. S početkom u 2017. godini, projekt HERITART okuplja tri kulturne i umjetničke ustanove iz Italije, Rumunjske i Hrvatske sa zajedničkim ciljem promoviranja europske kulturne baštine kroz jedinstven spoj izvedbenih umjetnosti s arheološkim i povijesnim lokalitetima. Dovođenjem suvremenih izvedbi i publike na povijesne lokalitete projekt HERITART istovremeno podsjeća na zajedničke civilizacijske temelje europskih naroda i udiše novi život baštini.

Krajem 2018. godine HNK Split pridružio se još jednom europskom projektu uz podršku sredstava Kreativne Europe. Riječ je o dvogodišnjem projektu Opera InCanto čije prve rezultate s veseljem iščekujemo!