KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativni ambasador: Denis Alenti

20-07 KreAM Denis Alenti
Denis Alenti, Recircle © DKE - Ured Media

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu srpnju, titulu kreativnog ambasadora Potprograma MEDIA nosi Denis Alenti, kreativni producent studija za animaciju Recircle.

 

Recircle je osnovan 2009. godine, ali 2016. radikalno mijenja smjer i postaje studio za animaciju te producira prvu animiranu seriju za djecu Mišo i Robin. Denis Alenti kao osnovnu misiju studija navodi stvaranje kvalitetnih sadržaja za djecu koji pridonose njihovu osobnom rastu i razvoju društvenih vještina educirajući ih istovremeno o jednakosti, toleranciji i pravdi. Vizija je studija stvoriti bolji svijet putem pozitivna sadržaja za djecu.

 

Denis Alenti, producent, redatelj, scenarist i dizajner aplikacija, kao suvlasnik studija s nama je podijelio kako gleda na potporu primljenu u okviru poziva Potprograma MEDIA za razvoj pojedinačnih projekata:

„Potpora koju smo primili putem Potprograma MEDIA omogućila nam je da 2019. godine sudjelujemo u svim europskim događanjima bitnima za animiranu industriju, kao što su M:brane (Malmö), Animation production days (Stuttgart), Mifa (Annecy), Cartoon Forum (Toulouse), MIPCOM i MIPJunior (Cannes), s projektom Mali Tko Tko, koji je trenutno u produkciji, a prikazat će se na HRT-u krajem ove godine.“

 

Vrijednost i kreativnost spomenutog projekta dodatno je prepoznata 2019. godine na MIPJunior Project Pitchu, jedinstvenom segmentu vodećeg svjetskog sajma u industriji zabave za djecu MIPJunior. Glavni je cilj pitchinga isticanje novih dječjih TV projekata s najvećim potencijalom. Upravo u okviru ovog posebnog dijela sajma glavnu je nagradu prvi put dobio hrvatski projekt Mali Tko Tko producentske kuće Recircle.

Iz perspektive Potprograma MEDIA potrebno je istaknuti dva postignuća ove producentske tvrtke. U okviru drugog roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata EACEA 22/2017, u izrazito zahtjevnim i kompetitivnim uvjetima, prvi je put osigurala potporu u iznosu od 60.000 eura za razvoj animirane televizijske serije za djecu Mali Tko Tko, čiju režiju potpisuje Vjekoslav Živković, scenarij Simon Rolph, a produkciju Denis Alenti. Tvrtka je uspjeh ponovila i u okviru prvog roka poziva EACEA 17/2019, namijenjenog također razvoju pojedinačnih projekata, ostvarivši jednaku potporu, u vrijednosti od 60.000 eura, ovog puta za animirani projekt Nutz (uz redatelja, scenarista i producenta projekta Denisa Alentija autorski tim čine i Vjekoslav Živković te Marija Ivšić).

 

Čestitamo od srca na svim dosadašnjim uspjesima te se veselimo novim projektima i uspjesima Denisa Alentija i Recircleova tima!

 

Izvor