KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativna suradnja Deska

Kreativna suradnja3
Kreativna suradnja1
Kreativna suradnja4
Kreativna suradnja2
Kreativna suradnja5
Kreativna suradnja6
Kreativna suradnja Deska Kultura je aktivnost kojom se potiče mlade kreativce i profesionalce u kulturi da se uključuju u rad na promotivnim materijalima Deska te doprinose vidljivosti Programa Kreativna Europa.

Prva takva suradnja ostvarena je s mladom ilustratoricom Aristeom Klanac i dizajnericom Ivom Ćurković Spajić čiji je zajednički proizvod ljetna majica, inovativnog kroja s kreativnom ilustraciojom. 

DIZAJN MAJICE

Iva Ćurković Spajić, diplomirala je na Studiju Dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a ljubav prema modi navela ju je da skrene s tipičnog puta grafičkog i produkt dizajnera te se tako okušala u dizajnu obuće i odjeće. Nakon pune četiri godine rada u tvornici obuće Borovo, danas ju možete pronaći u Zagrebu, radi na raznim projektima te je otvorena za nove izazove.

ILUSTRACIJA MAJICE

Aristea Klanac studentica je vizualnih komunikacija. Diplomirala je na Fakultetu za Dizajn u Ljubljani, a trenutno se nalazi u Veneciji gdje nastavlja studij na postdiplomskom stupnju. Kada nije odsutna zbog obaveza na fakultetu, možete je pronaći u Rijeci. Iako ilustracija nije njezin primarni oblik izražavanja, vidi je kao način vizualnog komuniciranja koji često čini dio njezinih projekata.

Cilj Kreativne suradnje je pružiti vidljivost mladim umjetnicima i profesionalcima, poticati suradnje među kulturnim profesionalcima i promovirati potencijal kulturnih i kreativnih industrija na nacionalnoj i na europskoj razini.