KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativna ambasadorica: Marina Burić

20-03 M Marina Buric
Marina Burić, producentica programa usavršavanja ZagrebDox Pro © DKE ured MEDIA

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu ožujku, titulu kreativne ambasadorice Potprograma MEDIA nosi producentica ZagrebDox Proa Marina Burić.

 

ZagrebDox Pro je program usavršavanja namijenjen dokumentarnim projektima u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama.

Tijekom intenzivne četverodnevne radionice timovi producenata i redatelja nezavisnih autorskih dokumentaraca unaprjeđuju vještine učinkovita predstavljanja vlastitog projekta budućim financijerima i potencijalnim koproducentima. ZagrebDox Pro sudionicima nastoji pomoći u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova putem grupnog i individualnog rada na prezentaciji projekta, poboljšanju strukture financijskog plana i kvalitete teasera. ZagrebDox Pro poseban naglasak stavlja također na projekte i teme iz regije koji posjeduju međunarodni potencijal.

Program ZagrebDox Pro uključuje i nekoliko predavanja otvorenih za javnost renomiranih dokumentarista, studija slučaja i prezentacija.

Središnji je cilj ZagrebDox Proa jednako se posvetiti kreativnim i poslovnim aspektima dokumentaristike u Europi danas. Važan je cilj i olakšavanje međunarodne razmjene u Europi te između subjekata iz Europe i s drugih kontinenata.

Vrijednost ZagrebDox Proa prepoznao je i Potprogram MEDIA, koji mu od 2012. godine redovito osigurava financijsku potporu. U posljednjih osam godina te potpore ZagrebDox Prou dodijeljena su sredstva u iznosu od 221.000 eura. O uspješnosti programa dodatno svjedoči podatak o uvećanju godišnje potpore u 2018. s 24.000 eura na iznos od 38.500 eura.

ZagrebDox Pro jedini je hrvatski program usavršavanja koji se nalazi na listi europskih radionica kontinuiranog usavršavanja s potporom Potprograma MEDIA.

 

Izvor