KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Konferencija Business 2 Culture – Rijeka 2020

Bussines2culture man black 01 01 1920x525

U okviru programa Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020. organizirana je konferencija Business 2 Culture koja tematizira financiranje kulture iz privatnog sektora, a koja će se održati 8. lipnja 2018. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

U velikom broju europskih zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, dominira trend smanjivanja javnih sredstava za kulturu, zbog čega se institucije i organizacije u kulturi sve više okreću izvorima sredstava iz privatnog profitnog sektora. No kultura i poslovni sektor često ne govore istim jezikom ili uopće nisu povezani.

Teme kojima se konferencija bavi su: Kako izgleda prikupljanje sredstava iz perspektive onih koji traže sredstva? Kako sponzori i donatori odlučuju koje projekte podržati? Što očekuju jedni od drugih?

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, Mate Škugor, Tomislav Kličko neki su od brojnih predavači i panelista, predstavnika kulturnih institucija i istaknutih hrvatskih gospodarstvenika koji garantiraju zanimljivu raspravu, a svoja iskustva suradnje s privatnim sektorom predstavit će i članovi timova gradova Europskih prijestolnica kulture Mons 2015 i Leeuwarden 2018.

Konferencija je namijenjena kulturnim djelatnicima i gospodarstvenicima, a njezin je cilj potaknuti dijalog, razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse te prepoznati izazove vezane uz financiranje kulture iz privatnog profitnog sektora. Konferencija će tako ponuditi niz prilika za neformalna druženja, umrežavanje i pitchanje ideja.

Kao priprema za na „razgovor“ s predstavnicima poslovnog sektora, osmišljen je i predkonferencijski program koji će se održati u srijedu 6. lipnja u Delta Labu (Delta 5/II) te u četvrtak 7. lipnja u OKC Palach (Kružna 8).

Ulaz je slobodan, a većina predavanje bit će održana na hrvatskom jeziku.

 

PROGRAM Konferencije

PRIJEAVA