KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

i-Portunus: Objavljeni rezultati za kulturnu baštinu i glazbu

i-portunus rezultati glazba&baština

i-Portunus je pilot projekt koji podržava mobilnost umjetnika i profesionalaca u kulturi među državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. U provedbi je druga faza projekta koja se provodi do kraja 2021. godine, a koju je proveo partnerski konzorcij Goethe institut, Institut Français i Izolyatsia.

 

U okviru pilot projekta i-Portunus 15. veljače 2021. godine objavljena su dva poziva u za kratkoročnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca (pojedincima i grupama do max. 5 osoba), iz područja glazbe i kulturne baštine koje će se provoditi u razdoblju do 30. studenog 2021. godine. Pozivi su bili namijenjeni punoljetnim skladateljima, glazbenicima i pjevačima koji se bave klasičnom, tradicionalnom glazbom ili jazzom, kao i punoljetnim umjetnicima, kreatorima i kulturnim djelatnicima koji se bave kulturnom baštinom. Rok za predaju prijava zatvoren je 15. travnja 2021. godine.

 

Na poziv za kratkoročnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u području kulturne baštine pristigle su 484 prijave, od kojih je odabrano 48.

REZULTATI

 

Za drugi poziv za umjetnike i profesionalce iz područja glazbe pristiglo je 479 prijava, od kojih je odabrano 28.

REZULTATI

Od hrvatskih prijavitelja, odabrana je prijava Barbare Majnarić iz poziva za kulturnu baštinu.

Čestitamo!

 

Svaku prijavu neovisno su ocjenjivala po dva stručnjaka specijalizirana za odgovarajuće područje. Kriteriji koji su se ocjenjivali su relevantnost, priprema/izvedivost i rezultat koji se želi postići.